WAP-kampanje kan være ulovlig

Telenors påskekampanje for de nye og billige WAP-telefonene kan være ulovlig. Forbrukerombudet vurderer om det skal gripe inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette melder nettstedet Wapland.no.

Motorolas billig-WAP inneholder en nettleser som har mye til felles med de dyrere WAP-telefonene, men de kan blant annet ikke koble brukerne til nettet via NetComs portal. Disse telefonene er heller ikke i stand til å lese like mye av innholdet på internett som telefonene som støtter den egentlige WAP-standarden. Ikke noe av dette kommer fram i annonsene.

- WAP er en delvis åpen standard, og de ulike mobilprodusentene benytter seg av ulike løsninger. Det er vår oppgave som mobiloperatør å gjøre våre tjenester tilgjengelig for så mange som mulig. Det er meningsløst å si at Motorolabrukere tvinges til å bruke vår WAP-portal; det er fritt frem for alle mobiloperatører å tilpasse seg ny teknologi. Telenor Mobil har selvsagt ingen ønsker om å stenge enkelte mobilbrukere ute fra våre tjenester, sier informasjonskonsulent Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil i en pressemelding.

(NTB/Dagbladet :på nettet)