Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wara vil endre pass­loven for å hindre at overgrepsdømte forlater Norge

Sikter på å sende forslaget ut på høring før sommeren.

VIL ENDRE LOVEN: Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).         
 Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL ENDRE LOVEN: Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) vil endre passloven slik at personer som er dømt for seksuelle overgrep mot barn, ikke kan forlate landet.

Onsdag tok KrF-politiker Kjell Ingolf Ropstad saken opp i Stortingets spørretime, og krevde svar fra justisministeren. Wara svarte at han ønsker å endre passloven.

- Vi tar sikte på å sende et forslag om endring i passloven ut på høring før sommeren som gjør at vi kan stille vilkår om å ikke forlate landet, sier Wara til TV 2.

I forrige uke avslørte TV 2 at en nordmann som tidligere er dømt for seksuelle overgrep mot barn, i forrige uke ble pågrepet for besittelse av overgrepsmateriale av thailandsk politi.

Den pågrepne nordmannen i Thailand er omtalt i flere reportasjer det siste året, og har selv uttalt at han har «pedofile trekk». Han er domfelt elleve ganger i Norge, blant annet for grove overgrep mot barn. Da han flyttet til Thailand sonet han en forvaringsdom på åtte år for overgrep, men han søkte likevel om pass, noe han fikk, og kunne dermed forlate Norge før endt soning.

Ifølge thailandske medier satt mannen og så på overgrepsvideoer på sin bærbare PC da politiet gikk inn i mannens bolig. Han bor sammen med sin thailandske ektefelle, og i huset bor det ifølge kanalen også flere barn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media