VG-bråket

Waras samboer klager VG inn til PFU. Hevder avisa fikk beskjed om feil

Advokat John Christian Elden skal ha gitt beskjed. Elden mener VG har latt saken bygge på kilde som «enten lyver eller ikke eksisterer».

PRESSES: Nok en VG-sak kan skape bry for sjefredaktør Gard Steiro. Nå er avisa klaget inn til PFU av Laila Anita Bertheussen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
PRESSES: Nok en VG-sak kan skape bry for sjefredaktør Gard Steiro. Nå er avisa klaget inn til PFU av Laila Anita Bertheussen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens VGs interngranskning gjennomgår avisas dekning av dansevideoen med Trond Giske, har Laila Anita Bertheussen nå klaget avisa inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) med bakgrunn i en annen sak.

Dagbladet har sett klagen, som er sendt inn av Bertheussens advokat John Christian Elden. I klagen hevdes det at VG brøt god presseskikk på tre punkter i artikkelen «Opplysninger til VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera» publisert 15. mars.

- Gjorde VG klar over feil

Bertheussen er samboer med justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), og siktet av PST for å ha iscenesatt en trussel mot Wara. Ifølge Bertheussen er VGs sak feil på to sentrale punkter: Kameraet var ikke hemmelig og PST sikret heller ingen bevis gjennom opptaket.

I en SMS skal advokat Elden ha gjort VG klar over én av feilene før publisering.

Fire VG-journalister har bidratt til saken, deriblant Lars Joakim Skarvøy. VG-journalisten ble onsdag denne uka beskyldt for å ha konstruert et sitat og villedet leserne i VGs mye omtalte sak om videoen med Giske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer