NARKOTILTALT: Henning Warloe skal i Oslo tingrett i morgen. Her han sammen med tidligere ordfører i Bergen Herman Friele på Høyres landsmøte i Oslo i 2009.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
NARKOTILTALT: Henning Warloe skal i Oslo tingrett i morgen. Her han sammen med tidligere ordfører i Bergen Herman Friele på Høyres landsmøte i Oslo i 2009. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Warloes advokat: - Dette er ikke akkurat noe han gleder seg til

Narkotiltalt Henning Warloe (H) til Oslo tingrett i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen starter saken mot stortingspolitiker Henning Warloe (H) i Oslo tingrett, der politikeren er tiltalt for gjentatte ganger å ha brukt og ervervet narkotika.

Han har nektet å godta påtalemyndighetenes forslag om tilståelsesdom på 18 dager betinget fengsel og en bot på 10 000 kroner.

Warloe har sagt til NTB at han mener straffen er for streng, og at Romerike politidistrikt var påvirket av medieoppslagene da de utformet tilståelsesdommen.

- Jeg har fått vite fra politiet at den er så høy fordi jeg har talegaver og kan snakke straffen ned i retten. Det står i siktelsen, har Warloe uttalt til NTB. Politiet avviser dette.

Brukte narkotika Warloe har stått fram og fortalt at han har misbrukt flere narkotiske stoffer hver annen eller tredje helg i flere år etter at politiet foretok et razzia mot han stortingsleilighet i Oslo og fant «en mindre mengde narkotika» i mars i fjor. 

Han har hele tiden nektet for å ha anskaffet narkotikaen som ble beslaglagt i leiligheten.

Han har også følt seg ensom som stortingsrepresentant, og at dette hadde bidratt til at han begynte å bruke narkotika.

Han har tidligere kritisert arbeidsmiljøet til ferske stortingspolitikere som kommer til hovedstaden.

Venn ble pågrepet En 31-årig venn av Warloe, som ble pågrepet i saken, hadde tilgang til leiligheten og har i avhør innrømmet å ha oppbevart narkotika der. 31-åringen fastholder imidlertid at Warloe ikke har visst noe om dette.

Selv var Warloe i Bergen da politiet tok seg inn i leiligheten hans. Han ble først pågrepet dagen etter og innrømmet da sporadisk bruk av ulovlige rusmidler.

Testet ecstasy på Ibiza Stortingsrepresentanten fortalte i et TV 2-program i fjor at han prøvde narkotika for første gang under en ferietur for tre-fire år siden. Det begynte med ecstasy på Ibiza, fortalte han, samtidig som han innrømmer at misbruket etter hvert ble «svakt tiltakende».

Det utviklet seg senere til utprøving av amfetamin og kokain.

- Ikke grunnlag Nå vil han i retten tilbakevise påstandene om ankaffelse og bruk av narkotika i perioden oktober 2008 til mars 2012.

- Vi mener det er ikke grunnlag for først og fremst tiltalelse for erverv mot natrkotika. Hvis min klient hadde blitt tilbudt et forelegg for bruk av natrkotika ved noen anledninger hadde vi vedtatt dette, sier Warloes advokat, Erling Lyngtveit, til Dagbladet.

Lyngtveit mener at politiet ikke har lest grundig nok gjennom hva Warboe har sagt tidligere.

Lei og tung sak - Som offentlig person er denne saken belastende for min klient. Han synes denne historien er lei og tung. Dette er ikke noe han gleder seg til, sier Lyngtveit.

Warloe har trukket seg fra alle verv i Høyre og avslutter stortingsperioden sin i høst.

STORTINGSLEILIGHETEN: Leiligheten der politiet foretok en razzia og stortingspolitiker Henning Warloe (51) ble arrestert.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
STORTINGSLEILIGHETEN: Leiligheten der politiet foretok en razzia og stortingspolitiker Henning Warloe (51) ble arrestert. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer