Warren Beatty vil bli president

Warren Beatty sikter mot nye høyder. Han vurderer å stille som kandidat til neste års presidentvalg i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen hemmelighet at jeg er en liberal demokrat. Jeg har sterke meninger, ikke minst om behovet for reformer når det gjelder kampanje-finansieringen, sier Beatty til New York Times.

En av grunnene til at mannen som er både berømt og beryktet for sitt kvinnetekke, blant annet etter årene som Madonnas førsteelsker, nå vurderer å ta opp kampen, er misnøye med demokratenes to fremste kandidater, visepresident Al Gore og tidligere senator Bill Bradley.

Folkets ønske

- Dette er noe mer enn coctailselskap-prat, sier Ellen Miller som leder organisasjonen Public Campain som deler Beattys syn på behovet for kampanje-reformer.

At Hollywoods superelsker i filmen «Bulworth» spilte politisk ukorrekt men ærlig politiker, bør heller ikke være noen ulempe.

- Hans kandidatur vil være i takt med det amerikanske folks ønske om en grunnleggende opprydding når det gjelder pengemakt innen politikken, sier Miller.

Kjendiseri

Den politiske analytikeren Sherry Bebitch Jeffe er ikke enig, og viser til at velgerne ifølge meningsmålinger er lite opptatt av spørsmålet om pengestøtte til partier og kandidater.

Hun tror Beatty vil få problemer om han prøver seg, både som følge av sin Hollywood-bakgrunn, fordi han blir sett på som vel liberal i mange demokraters øyne og fordi han er uten erfaring som folkevalgt.

- Dette er bare nok et eksempel på den utvisking av skillet mellom kjendiseri og politikk som pågår, nok et eksempel på hvordan kjendisfaktoren driver både politikken og media, sier Bebitch Jeffe.

Ikke den første

Miller er ikke enig, og kan heller ikke se hvordan Beattys skuespillerkarriere gjør ham uegnet som president.

- Vi har da sett skuespillere bli president tidligere. Han er smart, og bør ikke avvises på bakgrunn av sin karriere som skuespiller, produsent og instruktør, sier hun.

I intervjuet med New York Times medgir Warren Beatty at han ikke ser på seg selv som den beste kandidaten.

- Det bør så absolutt la seg gjøre å finne noen som er bedre, sier han.(NTB)

Warren Beatty