Tatt ut millioner:  Peter Warrens Warren Capital beskyldes for «uberettiget uttak».
Foto: Joah Terje Pedersen / Dagbladet
Tatt ut millioner: Peter Warrens Warren Capital beskyldes for «uberettiget uttak». Foto: Joah Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Warren i bonus-trøbbel

Peter Warrens Warren Capital skal ha trukket millioner av kroner i bonus fra kontoen til Nordic Financials.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansavisen skriver i dag at Peter Warrens Warren Capital er avslørt i å ha trukket enda 4,2 millioner kroner i bonus fra kontoen til Nordic Financials lenge før regnskapet er revidert eller avlagt.

- Jeg har ingen kommentar til dette. Jeg ønsker ikke å kommentere det, sier styreleder Carl Christian Wahl i Warren Capital til Finansavisen.

Direktør for markedstilsyn hos Finanstilsynet, Anne Merethe Bellamy, viser imidlertid større interesse for saken.

- Vi har bedt Warren Capital om en redegjørelse, og det har vi fått i dag. Noe mer kan jeg ikke si nå, sier Bellamy i en kommentar til Finansavisen.

«Vi kaller det uberettiget uttak. Om det betyr underslag etter straffeloven er ikke opp til meg å avgjøre», sa styreleder Lars Brandeggen i Nordic Financials til Finansavisen i forrige uke.

Da hadde Warren Capital forsynt seg med 10,4 millioner kroner av bankkontoen til det børsnoterte investeringsselskapet.

Oppdatert informasjon fra Nordic Financials «Nordic Financials ASA viser til børsmeldinger av 12.2 og 14.2 d.å. vedrørende uberettigede uttak fra Selskapets midler utført av Warren Capital AS», skriver selskapet tirsdag.

«Vi er blitt informert om at beløpene nå er overført fra Warren Capital til klientkonto hos Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange. Advokatfirmaet har bekreftet overfor Selskapet at pengene ikke vil bli fristilt til noen part uten rettskraftig dom, forlik eller avtale mellom partene», heter det videre.

Nordic Financials har ikke inngått noen avtale med Warren Capital knyttet til midlene på klientkonto,og anser fortsatt uttakene som urettmessige.

Selskapet vil fortsette arbeidet med å få beløpene tilbakeført til sin ordinære driftskonto.

Flere nyheter Peter Warrens investeringstips
Warren: De har bommet grovt de første 37 dagene
Warren: Vi snakker om en avkastning på 84 prosent i 2014