Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Washington angripes med atomraketter i nordkoreansk propagandafilm

«Hvis de amerikanske imperialistene prøver seg mot oss, vil vi umiddelbart ramme dem med kjernefysiske våpen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en ny propagandafilm med tittelen «Last Chance» advarer Nord-Koreas leder Kim Jong-un USA.

I den fire minutter lange videoen angripes Washington D.C. av atomraketter avfyrt fra en atomubåt. 

Advarer USA Forholdet mellom Nord-Korea og USA preges i stor grad av nordkoreansk produksjon av atomvåpen og testing av langdistansemissiler, samt nordkoreanske trusler mot både USA og Sør-Korea.

I propagandafilmens sluttsekvens treffes Washington D.C. av en atomrakett, etterfulgt av et brennende amerikansk flagg og hvite kors fra en kirkegård.

Mens Kongressen brenner dukker følgende melding opp på skjermen:

«Hvis de amerikanske imperialistene prøver seg mot oss, vil vi umiddelbart ramme dem med kjernefysiske våpen».

Selvskryt I starten av filmen tas man med på en reise i det lukkede landets historie og militære oppbygging fra Korea-krigen på 1950-tallet til nylige prøvesprenginger av raketter.

Filmen viser også amerikanske krigsfanger på nordkoreansk jord, samt det amerikanske spionskipet «USS Pueblo».

Skipet ble tatt utenfor østkysten av Nord-Korea i 1968, og er et av det nordkoreanske regimets fremste trofeer fra den kalde krigen.

Atomprøvesprenging 6. januar meldte statlig nordkoreansk fjernsyn at landet hadde gjennomført sin første vellykkede prøvesprenging av en hydrogenbombe.

Vestlige eksperter har tidligere stilt seg tvilende til at landet skal ha utviklet en hydrogenbombe, som er langt kraftigere enn atombomber, noe Nord-Korea prøvesprengte både i 2006, 2009 og 2013.

- Det er ingen andre enn nordkoreansk TV som har bekreftet at det faktisk var en hydrogenbombe. Det virker høyst usannsynlig at Nord-Korea, med deres begrensede teknologi, skal ha klart å lage en hydrogenbombe, sa frilansjournalist Peter Ward i avisa NK News til Dagbladet da nyheten kom.

Nylig meldte statlige medier at Nord-Korea for første gang hadde gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff.

Statsleder Kim Jong-un skal ha holdt oppsyn med testen, som i Nord-Korea beskrives som et «historisk» framskritt i landets atomvåpenkapasitet.

Skjerpede sanksjoner Dersom opplysningene viser seg å stemme, kan det bety at Nord-Korea fortsetter arbeidet med å utvikle en interkontinental atomrakett i høyt tempo, til tross for at FN i begynnelsen av mars skjerpet sanksjonene mot landet.

Men reaksjonene har visstnok ikke forhindret det nordkoreanske regimet fra å provosere storebroren i sør.

Ifølge Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå overvar diktatoren Kim Jong-un nylig en militærøvelse som simulerte angrep mot offentlige bygg og presidentboligen til den sørkoreanske presidenten Park Geun-hye.

Nord-Koreas diktaturregime er et av verdens mest lukkede land, og innbyggerne har få eller ingen menneskerettigheter.

Hele Norges coronakart