Washington Post: Emiratene sto bak hacking av Qatar og postet falske sitater av emiren

De forente arabiske emirater nekter hardnakket for at de har noe med hackingen å gjøre.

DOHA: I mai ble nettstedet til Qatars nyhetsbyrå hacket. Ifølge amerikanske tjenestemnn sto De forente arabiske emirater bak hackingen. Foto: AP Photo / Saurabh Das / NTB scanpix
DOHA: I mai ble nettstedet til Qatars nyhetsbyrå hacket. Ifølge amerikanske tjenestemnn sto De forente arabiske emirater bak hackingen. Foto: AP Photo / Saurabh Das / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 24. mai i år dukker det opp en nyhetssak på Qatars nyhetsbyrå sitt nettsted med fabrikkerte uttalelser fra emiren Tamim bin Hamad al-Thani, Qatars statsleder.

Ifølge de falske rapportene skal emiren blant annet ha kalt Iran for en «islamsk makt», hyllet Hamas og spekulert på om Trump kanskje ikke forblir ved makten særlig lenge.

Ved å vise til emirens kommentarer bestemte Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt seg for å kutte alle diplomatiske bånd til Qatar i juni.

- Emiratene sto bak

Qatar har hardnakket hevdet at uttalelsene er fabrikkerte, og nå skriver Washington Post at Emiratene sto bak hackingen av nyhetsbyrået. Avisa siterer anonyme amerikanske tjenestemenn.

Dette tilbakevises hardnakket av Emiratenes ambassadør til USA, Yousef al-Otaiba. Han kaller artikkelen «uriktig».

«De forente arabiske emirater hadde ingen rolle i den påståtte hackingen beskrevet i artikkelen. Det som er sant er Qatars oppførsel. De finansierer og støtter ekstremister fra Taliban til Hamas og Kadhafi. De oppmuntrer til vold og radikalisering og undergraver stabiliteten i nabolandene», heter det i en uttalelse fra Otaiba.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer