Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Washington Post-journalist løslatt fra iransk fengsel

Iran løslater i alt fire iransk-amerikanere.

 LØSLATT:  Jason Rezaian, en iransk-amerikansk korrespondent for Washington Post, ble i 2014 dømt for spionasje i Iran. Han er nå løslatt, ifølge et iransk nyhetsbyrå. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
LØSLATT: Jason Rezaian, en iransk-amerikansk korrespondent for Washington Post, ble i 2014 dømt for spionasje i Iran. Han er nå løslatt, ifølge et iransk nyhetsbyrå. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran har løslatt fire iranske statsborgere med dobbelt statsborgerskap fra fengsel, melder iransk nyhetsbyrå. Løslatelsene oppgis å være en del av en fangeutveksling.

Nyhetsbyrået siterer iranske rettsmyndigheter om løslatelsen av de fire lørdag. Ifølge iranske nyhetsmeldinger har alle de fire både iransk og amerikansk statsborgerskap, og blant dem er Washington Post-korrespondenten Jason Rezaian.

Rezaian ble i oktober 2014 dømt for spionasje i Iran.

Navnene på de tre andre løslatte fangene er ennå ikke kjent.

Løslatelsen blir kunngjort samtidig som USAs og Irans utenriksministre John Kerry og Javad Zarif, samt EUs utenrikssjef Federica Mogherini, møtes i Wien for å diskutere iverksettelse av atomavtalen. Dette vil innebære at de internasjonale sanksjonene mot Iran blir opphevet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media