Washington Post: Visejustisminister truet med å trekke seg etter sparkingen av FBI-direktøren

Misfornøyd med at hans notat ble brukt som begrunnelse for å sparke James Comey.

MISFORNØYD: Visejustisminister Rod Rosenstein (bildet) skrev til sin sjef, justisminister Jeff Sessions, at han «ikke kan forsvare Comeys håndtering av serversaken». Det skal ha blitt brukt som begrunnelse til å sparke FBI-sjefen. Foto: AP Photo / J. Scott Applewhite / NTB scanpix
MISFORNØYD: Visejustisminister Rod Rosenstein (bildet) skrev til sin sjef, justisminister Jeff Sessions, at han «ikke kan forsvare Comeys håndtering av serversaken». Det skal ha blitt brukt som begrunnelse til å sparke FBI-sjefen. Foto: AP Photo / J. Scott Applewhite / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs visejustisminister Rod J. Rosenstein truet med å trekke seg etter at hans notat ble brukt som begrunnelse til å sparke FBI-sjefen, skriver Washington Post.

President Donald Trump hadde allerede tatt avgjørelsen om å si opp James Comey, sier en kilde til avisen.

Notat fra Rosenstein

Notatet det handler om er et som ble sendt fra Rosenstein til justisinister Jeff Sessions.

«Jeg kan ikke forsvare FBI-direktørens håndtering av konklusjonen i etterforskningen av Clintons epost, og jeg forstår ikke hvorfor han nekter å akseptere den nesten universelle enigheten om at han tok feil. Omtrent alle er enige i at direktøren gjorde avlorlige feil - det er en av de få tingene som forener folk med forskjellige perspektiver», het det i brevet fra Rosenstein, der han konkluderte på følgende måte:

««Måten direktøren håndterte konklusjonen av etterforskningen på var gal. Som et resultat av det er det lite sannsynlig at FBI vil gjenvinne offentlighetens tillit og Kongressens tillit før det er en direktør som forstår omfanget av feilene og lover å aldri gjenta dem. Men siden direktøren nekter å innrømme sine feil, kan vi ikke forvente at han vil implementere de nødvendige endringene».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer