LEVER: Den 15-årige Wati (nr. to fra høyre) dukket opp hos sin familie syv år etter tsunamien rammet Indunesia. Foto: AP/SCANPIX.
LEVER: Den 15-årige Wati (nr. to fra høyre) dukket opp hos sin familie syv år etter tsunamien rammet Indunesia. Foto: AP/SCANPIX.Vis mer

Wati (15) funnet i live sju år etter tsunamien

Trodde hun var død - nå er hun gjenforent med familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte år gamle Wati gammel ble skilt fra familien sin da tsunamien rammet landsbyen Ujong Baroh i Indonesia i 2004.

Watis mor prøvde å få datteren og søsknene hennes i sikkerhet, men Wati mistet grepet om morens arm og ble båret bort av de kraftige vannmassene.

Familien har ikke hørt livstegn siden tsunamien, og tok det for gitt at jenta hadde mistet livet i de kraftige vannmassene. Helt til i går.

Det utenkelige Da skjedde det utenkelige, at den nå 15 år gamle Wati dukket opp på en kafé i byen Meulaboh i Aceh-provinsen, på jakt etter sine foreldre. Jenta husket ikke navnet på foreldrene, men hun husket bestefarens navn, Ibrahim, skriver det indonesiske nyhetsbyrået Antara.

En taxisjåfør tok henne med til bestefaren, som raskt ble overbevist om at barnebarnet hadde kommet til rette. Foreldrene var heller ikke i tvil om at tenåringsjenta, kledd i blått, var deres egen bortkomne datter, ifølge AFP.

- Fødselsmerkene på magen, en føflekk og et arr i ansiktet hennes viste at den lille jenta var min egen, sier moren Yusnidar (35) til nyhetsbyrået AFP.

- Jeg kan ikke fortelle deg hvor takknemlig jeg er, sier moren.

- Helt sikker Og Wati var heller ikke i tvil.

- Da jeg så moren min var jeg helt sikker. Jeg bare visste det, sier Wati.

Ifølge jentas far har Wati fortalt at hun endelig hadde fått slippe fri av en kvinne som hadde tvunget henne til å jobbe som tigger de siste sju årene. Hun fant henne på gata og ga henne navnet Wati. Hennes egentlige navn er Meri Yuranda.

- Hun har sin fars ansikt, sier moren, som hadde gitt opp håpet om å se sin datter igjen.