- Wayne banner aldri foran familien sin

Rooneys bestemor i leserbrev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Wayne Rooney får kjørt seg i media om dagen. Nå får han sårt etterlengtet støtte. Bestemor Pat Morrey (74) har skrevet brev til avisa Liverpool Echo, forteller nyhetsbyrået Press Association.

Der retter hun skarp kritikk mot britisk presse, som hun mener «hakker på» barnebarnet hennes og «henger ham ut for dårlig oppførsel».

- Ikke så ille

Bestemor mener alt det fine veldedighetsarbeidet til Wayne (19) blir glemt.

- Wayne er ikke så ille som folk skal ha det til. Det er mye godt i barnebarnet mitt. Jeg vet ikke hvorfor pressen stadig hakker på ham. Han blir hengt ut for dårlig oppførsel hele tida. OK, så blir han sint på banen, men han er en veldig sjenert person når du møter ham, og han banner aldri foran familien sin, skriver hun i brevet.

Rooney har blitt kritisert for utstrakt bruk av fy-ord som fanges opp av tv-kameraene.

- Det er mange fotballspillere som banner, men kameraene zoomer alltid inn på ham. Hvorfor kan ikke folk se den gode siden av barnebarnet mitt? spør bestemor.

Dårlig forbilde

RÅSKINN: Wayne Rooneys stadige banning er bare en side av gutten som har blitt behørig dokumentert i mediene. FOTO: SCANPIX/AP
RÅSKINN: Wayne Rooneys stadige banning er bare en side av gutten som har blitt behørig dokumentert i mediene. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Tidligere denne måneden ble Wayne Rooney vraket som æresgjest før en semifinale for 13-åringenes skolelag.

En av grunnene de oppga, var at Rooney med sin oppførsel på banen ikke var noe godt forbilde for de unge spillerne.

I går ble det kjent at Rooney må i retten etter en trafikkulykke.