Du leser nå Dagbladet Pluss

Wayne ble sultet til døde i et fengsel i Nord-Korea. Nå kommer han hjem etter 65 år

Var et av Koreakrigens mange ofre. 

VENDER HJEM: 65 år er etter at han døde i Koreakrigen, vender endelig Wayne hjem til sitt gravsted. Foto: Defense POW/MIA Accounting Agency
VENDER HJEM: 65 år er etter at han døde i Koreakrigen, vender endelig Wayne hjem til sitt gravsted. Foto: Defense POW/MIA Accounting AgencyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 17 år og full av ambisjoner var Wayne Minard klar for å vie livet sitt som soldat i det amerikanske forsvaret.

Gårdsgutten fra Kansas var klar over konsekvensene, men ingenting stoppet ham i å bli med i Koreakrigen for USA. I 1948 ble han korporal for det amerikanske forsvaret i Nord-Korea.

Det ble likevel ikke som han hadde forestilt seg, skriver Washington Post som først omtalte saken, som refererer til forsvarets egne sider.

To års tjeneste

Moren til Wayne, Bertha, var ikke helt med på at han skulle bli en del av det amerikanske forsvaret, men han fikk til slutt henne med på at det var for et godt formål.

Forrige uke la det amerikanske forsvaret ut historien om Wayne Minard på sine nettsider. Der forteller de om prosessen, og hvordan han kom seg hjem igjen - 65 år senere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.