Webster legger fram løsningsforslag

Meklingen mellom LO og NHO trekker ut og vil tidligst kunne komme til en avklaring i 4-tiden i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forventningene om en avklaring i god tid innen fristen for opptrappingen av streiken skyldes i følge NHO-kilder missforståelser fra begge parter i konflikten.

Riksmeklingsmann Reidar Webster kunne rett før klokken tre i natt opplyse om at han ville legge fram en skisse til løsning.

Dersom partene godtar forslaget vil streiken bli avblåst.Partene er imidlertid forventet å bruke en drøy time ennå på å gjennomgå forslaget.

LO krever 2 kroner for alle og mellom 3,50 og 4 kroner for de lavtlønnede. For LO-leder Yngve Hågensen er det viktig at LOs forhandlingsdelegasjon denne gang anbefaler meklingsforslaget enstemmig.

Partene skal imidlertid langt på vei være enige om LOs feriekrav og veien videre for etter- og videreutdanningsreformen. Her har statsminister Jens Stoltenberg også varslet politisk vilje til å tre støttenede til. En toårig avtaleperiode skal også være i boks.

Dersom partene ikke har kommet til enighet innen klokken 6 i morgen tidlig kastes Norge ut i den største arbeidskonflikten siden mellomkrigstiden. Etter opptrapping vil i så fall 102 000 arbeidstagere være i streik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer