Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Wegner drømmer

BERGEN (Dagbladet): Kommunalminister Erna Solberg (H) mener politimester Rolf B. Wegner drømmer om en svunnen tid, og vil ikke stramme inn innvandringspolitikken for å få bukt med narkotikaproblemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er fakta

- Innvandring øker narkoflommen

- Jeg synes det er betimelig at Wegner tar opp det økende narkotikaproblemet, men jeg føler at han har et ønske om å gå tilbake til ei tid uten globalisering, sier Solberg til Dagbladet.

Det var i Dagbladet i går Bergens avtroppende politimester, Rolf B. Wegner, sang ut om den norske innvandringspolitikken. Han mener innvandringen fører til mer narkotika i Norge og ber i intervjuet politikerne se narkotikapolitikken og innvandringspolitikken i sammenheng.

Trenger innvandrere

Kommunalminister Erna Solberg understreker at det bare er et lite mindretall av utlendinger som kommer til Norge som driver med narkohandel.

- Jeg tror ikke veien å gå er en strammere innvandringspolitikk. Husk at uten de rundt 55 000 innvandrerne i arbeidslivet, ville Norge gått i stå.

Hun peker på at i en globalisert verden er det først og fremst nye, og mer sofistikerte politimetoder som kan være demningen mot narkoflommen. Wegner har gjort det til sitt varemerke å patruljere gatelangs i Bergen.

- Det er ikke den patruljerende konstabelen i Bergen som løser dette problemet, sier Solberg.

Justisminister Odd Einar Dørum gir Wegner rett i at innvandrere driver med mye av narkohandelen i Norge.

- Men disse utgjør et mindretall, sier Dørum.

Han vil ikke kritisere Wegner for hans utspill.

- Jeg kjenner Wegner som en mann som ikke generaliserer og som slår hardt ned på rasistiske holdninger, sier Dørum.

Høyres bystyremedlem i Oslo, Aamid Javed Sheikh, har en annen oppfatning.

- Henger ut alle

- Jeg synes en politimester bør være mer ryddig og ikke henge ut en hel gruppe slik han her gjør. Wegner gir et feil bilde av norske innvandrere, sier Sheikh som tar til orde for en strengere grensekontroll.

Wegner får både støtte og refs fra medlemmer i Stortingets justiskomité.

- Wegner har helt klart et poeng. Problemet er at UDI ikke klarer å kvalitetssikre innvandrerne. Dette går igjen ut over dem som fortjener opphold i landet, sier Jan Arild Ellingsen (Frp).

- Wegners utspill er dustete. Det bygger opp under fordommer mot innvandrere. Hvem er det egentlig han snakker om når han snakker om «innvandrere»? spør Inga Marte Thorkildsen (SV).

Før han ble medlem av justiskomiteen, drev Knut Storberget (Ap) sin egen advokatpraksis. Som advokat har han forsvart en rekke narkotikaforbrytere. Han mener Wegner er på ville veier med sitt utspill.

- Jeg vil si det slik at det ikke er utlendinger som plager meg. Jeg er mer plaget av mer eller mindre bevisstløse politimestere enn av utlendinger, sier Storberget.

Hele Norges coronakart