Wegner har satt seg

BERGEN (Dagbladet): De tillitsvalgte i fagforeningene ved Bergen politikammer stiller til møte med politimester Rolf B. Wegner i dag. - Vi vil høre hva han har å si, men vår holdning er ikke endret, sier politilagets leder Jan Gunnar Bøe til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tillitsvalgte har bestemt seg for å være saklig korrekte og høflige i forholdet til den øverste lederen ved Bergen politikammer. Politilaget skal først ha et styremøte i dag tidlig før de møter Wegner klokka 12.00, men de har ikke til hensikt å stille med ei pakke med krav i det første møtet.

Det første politimester Rolf B. Wegner gjorde i går var å skrive og sende et brev til de tillitsvalgte.

- Åpent sinn

- Jeg har invitert dem til et møte. Der vil jeg stille med et åpent sinn. Jeg har lyttet til Jon Michelet som havnet i en liknende situasjon som meg. Han anbefalte åpenhet, ærlighet og vennlighet, sa Wegner på en pressekonferanse i går.
Han understreker at konflikten må løses gjennom en dialog. Derfor har han til hensikt å gjennomføre flere møter med de tillitsvalgte.

- Denne oppgaven vil være min jobb nummer én. Mitt håp er at konflikten skal bli dempet så raskt som mulig, sa Wegner i går.

Han synes det er hyggelig å være tilbake på Bergen politikammer og håper at ingen vil si opp sine stillinger som følge av tillitskrisen.

Blir lenge

- Jeg ble mottatt på en helt korrekt måte da jeg kom på jobb. Nå håper jeg at pressen har forståelse for at vi trenger arbeidsro til å løse våre interne problemer. Det var også grunnen til at vi kalte inn til denne pressekonferansen, sa Rolf B. Wegner.

Han har ikke kommet tilbake for å rydde opp i uoverensstemmelsene med de ansatte for så å slutte om kort tid.
- Jeg vil fullføre det politifaglige arbeidet vi har påbegynt ved kammeret, deriblant den store omorganiseringsprosessen vi er midt inne i. Det eneste sikre jeg kan si om min avgang som politimester, er at jeg seinest vil slutte i år 2010. Da blir jeg pensjonist.