Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wegner vender tilbake - trosser protestene

Justisdepartementet står fast på at Rolf B. Wegner snarest skal vende tilbake til sin stilling som politimester i Bergen. Dette på tross av at så godt som samtlige polititjenestemenn ved kammeret er sterkt i mot det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonskonsulent Roar Hanssen i Justisdepartementet opplyser til NTB at Wegner begynner så snart som mulig.

 - Departementet mener fortsatt at det ikke er grunnlag for å avskjedige Wegner, og at den irettesettelsen han har fått er reaksjon nok fra vår side, sier han.

- Jeg er fryktelig skuffet over at justisministeren setter hensynet til en enkelt mann foran hensynet til 600, sier leder i Bergen politilag Jan Gunnar Bøe.

Til ingen nytte

Han var torsdag i Oslo for å overbevise justisminister Aud-Inger Aure om at Wegner ikke bør få komme tilbake til jobben som politimester. Men justisministeren lot seg ikke overbevise.

  - Vi må selvfølgelig respektere departementets avgjørelse, selv om vi er aldri så uenig. Imidlertid kan ikke Wegner vente seg noen mottakelse fra meg når han kommer på jobb, sier han.

Leder i Lensmannsetatens Landslag, Arne Johannessen, mener justisministeren har misbrukt en god mulighet til å forebygge en konflikt ved Bergen politidistrikt.

- Etter at ministeren avslo å hindre Wegner i å vende tilbake til stillingen som politimester, ba vi departementet vente med å la ham vende tilbake. Vi føler at vi trenger mer tid på å forberede våre medlemmer på at en uønsket politimester kommer tilbake, og dermed hindre unødige konflikter. Men også dette ble avslått. Justisministeren gjorde utelukkende en kynisk juridisk vurdering. Det vi ba om var at hun skulle gjøre en politisk vurdering, og bruke skjønn. Derfor er vi voldsomt skuffet, sier han.

«Kjempeutfordring»

Rolf B. Wegner sier til NTB at han vil vende tilbake til jobben i nær framtid, men av praktiske årsaker er det ennå ikke fastsatt noen dato.

- Jeg ser det som en kjempeutfordring å gå tilbake til jobben, samtidig som jeg innser at jobben kan bli vanskelig. Imidlertid føler jeg at jeg har full støtte både fra Justisdepartementet og de kommunale myndigheter i Bergen, sier han.

Irettesettelse

Justisdepartementet ga i forrige uke politimester Rolf B. Wegner en såkalt ordensstraff i form av en skriftlig irettesettelse. Årsaken var forhold knyttet til etterforskningen mot tidligere rådmann Ragnar Fagereng i Bergen kommune. Dette ble av mange betegnet som en svært mild reaksjon. Politimesterens var siktet for grov uforstand i tjenesten etter å ha konferert med Fagereng da han var under etterforskning for forsikringssvindel. Det hadde tidligere kommet fram påstander om at Wegner hadde øvd press på embetsmenn og etterforskere på politistasjonen for å få dem til å henlegge saken mot Fagereng.

 Bergen byrett dømte 6. februar i år rådmannen til ubetinget fengsel i fem måneder for forsøk på forsikringsbedrageri og falske politianmeldelser, en dom han seinere anket.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!