Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Weiner har startet «re-erection campaign» etter penis-skandalen

Den tidligere kongressmannen vil gjøre politisk comeback som borgermester i New York.

VIL BLI BORGERMESTER: Den tidligere kongressmannen Anthony Weiner vil gjøre politisk comeback. Foto: Reuters/Brendan McDermid/NTB Scanpix
VIL BLI BORGERMESTER: Den tidligere kongressmannen Anthony Weiner vil gjøre politisk comeback. Foto: Reuters/Brendan McDermid/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere amerikanske kongressmannen Anthony Weiner (47) vil ifølge New York Post gjøre politisk comeback som folkevalgt - denne gangen som borgermester i New York.

Eller som tabloiden skriver, har han startet sin «re-erection campaign».

Måtte trekke seg etter penisbilde Weiner måtte trekke seg som kongressmann etter at han hadde sendt upassende bilder av seg selv til flere ulike kvinner - skandalen begynte med at han lastet opp et bilde som viste en «bulende underbukse» på Twitter - sendt åpen til en 21 år gammel kvinne.

Weiner hevdet først at kontoen måtte være hacket og sa at han ikke var sikker på om penisbildet var av ham, men innrømmet senere at han hadde sendt bilder til minst seks kvinner.

Weiner måtte til slutt gå av.

Og dermed ble Weiners innflytningsrike kone, Huma Abedin, satt i samme bås som sin sjef - utenriksminister Hillary Clinton.

SKANDALEBILDE: Her er et av bildene Weiner sendte til kvinnene. Foto: AP/BigGovernment.com/NTB Scanpix
SKANDALEBILDE: Her er et av bildene Weiner sendte til kvinnene. Foto: AP/BigGovernment.com/NTB Scanpix Vis mer

Men Abedin gjorde ikke som henne eller konene til John Edwards eller Eliot Spitzer, og fokuserte heller på jobben framfor å  stå ved hans side på en pressekonferansen der han med tårer i øynene sa at han ville gå av.

- Desperat Weiner sitter på et valgkampbudsjett på 4,5 millionar dollar - nesten 30 millioner - og ifølge en rekke kilder nært ham som New York Post har snakket med vil han bruke dem til å gjenreise seg - helst som borgermester.

- Han er også åpen til vervet som ombudsmann som en backup-plan. Han er desperat på å komme seg tilbake til politikken, sier kildene til avisa.

En politisk konsulent sier at mange tviler på at han kan bli borgermester så kort tid etter skandalen, og at flere mener han bør satse på ombudsmannsrollen - der han også kan «rense» navnet sitt.

Utfordrerne til dette vervet er flere figurer i New York - men ingen med et så kjent navn eller like stort valgkampbudsjett.

47-åringen skal også ha snakket med flere som tidligere jobbet for ham om å komme tilbake.

- Angrer fremdeles Weiner har siden skandalen skjedde holdt lav profil, før han i forrige måned lot seg intervjue av radiokanalen WNYC - muligens i forbindelse med sine planer om politisk backup.

GIKK AV: Her erklærer kongressmann Anthony Weiner at han trekker seg. Foto: AP/Richard Drew/NTB Scanpix
GIKK AV: Her erklærer kongressmann Anthony Weiner at han trekker seg. Foto: AP/Richard Drew/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg angrer fremdeles. Jeg har betalt en svært høy pris, men jeg er fremdeles opptatt av de samme tingene som jeg var som konkressmann. Jeg beklager veldig overfor de jeg har skuffet, sa han.

I sitt første eksklusive intervju siden han gikk av, kommenterte han dessuten amerikansk politikk - men var den gangen taus om han ville tilbake til politikken.

MEKTIG KONE: Anthony Weiners kone, Huma Abedin (t.v), jobber tett med USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: Jonathan Ernst/Getty Images/AFP/Scanpix
MEKTIG KONE: Anthony Weiners kone, Huma Abedin (t.v), jobber tett med USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: Jonathan Ernst/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media