Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Weiner oppførte seg upassende

President Obama om Anthony Weiner-skandalen.

HARDT PRESSET: USAs president Barack Obama sier kongressmedlem Anthony Weiner har oppført seg uakseptabelt, etter at han ved flere anledninger har sendt uanstendig materiale til ulike kvinner. Foto: AP Photo/Mary Altaffer/SCANPIX
HARDT PRESSET: USAs president Barack Obama sier kongressmedlem Anthony Weiner har oppført seg uakseptabelt, etter at han ved flere anledninger har sendt uanstendig materiale til ulike kvinner. Foto: AP Photo/Mary Altaffer/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Barack Obama har kommet på banen i den pågående Weiner-skandalen, og mener kongressmannens oppførsel har vært upassende og en uønsket distraksjon for partiet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Etter en innledende benektelsesfase, har den gifte demokraten Anthony Weiner innrømmet deltakelse i flere uanstendige samtaler med kvinner via Facebook, Twitter, epost og telefon.

Han sier også at han har sendt seksuelle bilder til rundt seks kvinner de siste tre åra, inkludert fotografiet av en erigert penis skjult bak undertøyet. Dette bildet, som ble feilsendt og deretter spredt på nett, startet opprullingen av skandalen.

Weiner etterforskes også av politi i delstaten Delaware, etter at det ble avdekket elektronisk kommunikasjon mellom politikeren og en mindreårig jente (17).

- Presidenten og vi ved Det hvite hus føler at dette er en distraksjon. Som kongressmann Weiner selv har sagt, var oppførselen og uærligheten upassende, sier talsmann Jay Carney ved Det hvite hus.

En rekke ledende politikere - både fra opposisjonen og sine egne rekker - har gått ut og bedt Weiner om å gå av og søke hjelp, inkludert minoritetsleder Nancy Pelosi og Demokratenes to valgkampsjefer, Debbie Wasserman Shultz og Steve Israel. De mener skandalen skader partiets kamp til å vinne tilbake kontrollen i Representantenes hus ved neste års valg.

AVKLEDD: Kongressmann Anthony Weiner skal ha mailet dette bildet av seg selv i bar overkropp til en ung kvinne. Demokraten innrømmer at han har sendt dristige fotografer til rundt seks kvinner de siste tre åra.   Foto: REUTERS/Biggovernment.com/SCANPIX
AVKLEDD: Kongressmann Anthony Weiner skal ha mailet dette bildet av seg selv i bar overkropp til en ung kvinne. Demokraten innrømmer at han har sendt dristige fotografer til rundt seks kvinner de siste tre åra. Foto: REUTERS/Biggovernment.com/SCANPIX Vis mer

Kongressmannen har svart ved å søke en kort permisjon for å undergå behandling i en terapiform som ikke er nærmere spesifisert offentlig.

- Kongressman Weiner tar synspunktene til sine partifeller svært alvorlig, og har innsett at han trenger tid for å bli frisk og til å ta de riktige avgjørelsene for seg selv, sin familie og sine velgere, sier Weiners talskvinne Risa Heller i en uttalelse.

Saken, også kjent som «Weinergate», startet 27. mai, da det ble lastet opp et bilde som viste underlivet til en mann med «bulende underbukse» på Weiners Twitter-konto. Det ble sendt åpent til en 21 år gammel kvinnelig student

De neste dagene insisterte Weiner på at det ikke var ham som sto bak meldingen, men at kontoen var blitt hacket av ukjente. Han kunne imidlertid verken bekrefte eller avkrefte at bildet var av ham selv.

- Jeg fortsatte å holde meg til forklaringen om at jeg var hacket. Det var en enorm feiltakelse, sa en gråtende Weiner mer enn en uke senere, under en pressekonferanse hvor han la alle kortene på bordet.

GIFT OG VENTER BARN: Weiner er gift med Huma Abedin. Midt i den pågående skandalen ble det kjent at hun er gravid. Foto: AP Photo/Barbara Kinney/SCANPIX
GIFT OG VENTER BARN: Weiner er gift med Huma Abedin. Midt i den pågående skandalen ble det kjent at hun er gravid. Foto: AP Photo/Barbara Kinney/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media