- VIL TREKKE SEG:  Da kona kom hjem etter en arbeidsreise med Hillary Clinton, skal de ha hatt en lang samtale. Ifølge Weiners venner bestemte han seg da for å trekke seg fra sitt verv. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP
- VIL TREKKE SEG: Da kona kom hjem etter en arbeidsreise med Hillary Clinton, skal de ha hatt en lang samtale. Ifølge Weiners venner bestemte han seg da for å trekke seg fra sitt verv. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFPVis mer

- Weiner sier han vil trekke seg

Anthony D. Weiner skal ha fortalt venner at han planlegger å gå av etter økende press fra sine demokratiske kolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Weiner skal i samråd med kona si, Huma Abedin, har kommet fram til at han blir nødt til å trekke seg fra sitt verv i Kongressen, skriver New York Times.

Abedin er rådgiver for utenriksminister Hillary Clinton og returnerte til Washington onsdag etter en tur til Afrika med Clinton.

Pressekonferanse Opplysningene har i etterkant blitt bekreftet av demokrater i Kongressen, melder nyhetsbyrået AP.

- Slik jeg forstår det, vil Weiner holde en pressekonferanse senere i dag, sier leder for demokratenes gruppe i Representantenes Hus, Nancy Pelosi, uten å gi ytterligere detaljer.

En anonym kilde sier Weiner har ringt til Pelosi og representant Steve Isral for å opplyse at han kommer til å slutte.

Presset har vært økende mot kongressmedlemmet fra New York etter at et underbuksebilde ble sendt fra ham til en kvinne i Seattle via nettstedet Twitter.

- Bildet er av meg Først blånektet Weiner og hevdet twitterkontoen hans var blitt hacket, men så innrømmet han alt til slutt.

- Bildet er av meg, og jeg sendte det. Jeg er dypt lei meg for smerten dette har forvoldt, sa en gråtende Wiener mandag i forrige uke.

Demokraten innrømmet at han gjennom årene hadde sendt frekke bilder og meldinger til rundt seks kvinner. Men han understreket samtidig at han aldri hadde møtt disse kvinnene. Wiener har vært gift med Abedin i lang tid.

Mindreårig Politiet i den amerikanske staten Delaware etterforsker også elektronisk kommunikasjon som skal ha foregått mellom skandalepolitikeren Anthony Weiner og en 17 år gammel jente. Politiet sjekker også ut om flere unge jenter er involvert.

- Weiners kontakt med jenta fra Delarare var hverken seksuell eller seksuelt søkende, sa Weiners talsperson Risa Heller til Fow News i forrige uke.

Om dagens opplysninger om hans avgang stemmer, ser det ut til at det som engang så ut til å være en lovende politisk karriere, nå er ved veis ende. Weiner var ordførerkandidat i New York i 2005, og han har tidligere sagt at han ønsket å stille til valg igjen.