Weiners borgermesterkandidatur rakner

Oppslutningen om Weiner har falt fra 52 til 30 prosent, viser fersk meningsmåling.

OPPSLUTNINGEN HAR FALT: Den første meningsmålingen som er tatt opp etter at Weiner innrømmet at han hadde sendt nakenbilder av seg selv til andre kvinner enn sin kone, viser at oppslutningen om Weiner har falt fra 52 til 30 prosent.. Foto: AP Photo / Bebeto Matthews
OPPSLUTNINGEN HAR FALT: Den første meningsmålingen som er tatt opp etter at Weiner innrømmet at han hadde sendt nakenbilder av seg selv til andre kvinner enn sin kone, viser at oppslutningen om Weiner har falt fra 52 til 30 prosent.. Foto: AP Photo / Bebeto MatthewsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første meningsmålingen som er tatt opp etter at Weiner måtte innrømme at han hadde sendt bilder av sin egen penis til andre kvinner enn sin kone også etter at han måtte trekke seg fra Kongressen, viser at velgerne mister tilliten til ham.

To måneder før Demokratene i New York skal nominere sin kandidat, har oppslutningen om Weiner falt fra 52 til 30 prosent.

Det betyr at han har mistet førsteplassen i kampen og nå ligger 9 prosentpoeng bak Christine Quinn, den åpent lesbiske lederen for New Yorks byråd.

Ut av Kongressen Weiner, som en gang var en ledende liberal stemme i Kongressen gjennom tolv år, måtte i 2011 trekke seg etter at han la ut et bilde av seg selv i underbuksa på Twitter. Meldingen var ment for en ung kvinne, men gikk ved et uhell til alle hans følgere.

Torsdag medga han at han hadde hatt minst tre nettforbindelser med kvinner siden han trakk seg fra Kongressen, kanskje mellom seks og ti, men i hvert fall ikke flere titalls.

Bare to dager før måtte han innrømme at meldinger han hadde sendt, som var avdekket av nettsiden The Dirty, var hans og at han hadde fortsatt sin nettflørting med kvinner også etter at han trakk seg fra Kongressen, og at det fortsatte helt til i fjor sommer.

Kvinnen sto fram Og torsdag måtte han vedgå at han hadde sendt bilder av sin penis til en ung kvinne i Indiana, etter at kvinnen sto fram og anklaget ham for å si én ting til henne på telefon og i tekstmeldinger, noe helt annet til sin kone og enda noe annet i valgkampen..

- Jeg føler meg manipulert. Jeg vet ikke hvem den virkelige Anthony Weiner er, sa hun til TV-kanalen CBS.

Weiner har sagt at det kunne komme flere avsløringer, selv om han påsto at det ikke dreide seg om store antall.

At hans kone Huma Abedin, som er en nær medarbeider av Hillary Clinton, sto fram tirsdag og ga ham sin fulle støtte, ser ikke ut til å hjelpe på oppslutningen. Tre firedeler av de spurte sier det ikke har noen betydning for dem.

Flørtingen med kvinnen fra Indiana foregikk flere måneder etter at han og Abedin fikk sin første sønn.

(NTB)