Weinstein mener e-poster viser hans uskyld

Filmprodusenten Harvey Weinsteins advokat har gitt retten dokumenter med omkring 40 e-poster som skal bevise at Weinstein ikke har gjort seg skyldig i voldtekt.

KREVER SAKEN HENLAGT: Harvey Weinstein mener en epostutveksling viser at han ikke har gjort seg skyldig i voldtekt. Foto: AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / NTB scanpix
KREVER SAKEN HENLAGT: Harvey Weinstein mener en epostutveksling viser at han ikke har gjort seg skyldig i voldtekt. Foto: AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dokumentene skal vise korrespondanse mellom Weinstein og en av kvinnene som har anklaget ham for voldtekt.

I en av e-postene skriver kvinnen at hun elsker Weinstein, men at hun «hater å føle seg som et engangstilfelle». E-postene ble sendt i tiden etter den påståtte voldtekten og gir inntrykk av et gjensidig intimt forhold.

Weinsteins advokat, som fredag overleverte 160 sider med dokumenter til en domstol i New York, mener påtalemyndigheten bevisst holdt tilbake e-poster med avgjørende betydning for saken da den ble fremmet for en storjury tidligere i år.

«Intimt vennskap»

Dokumentene advokaten nå har gitt retten skal inkludere «dusinvis av e-postmeldinger skrevet av den anonyme anklageren, som sendte mange varme, anerkjennende og pågående meldinger til Weinstein umiddelbart etter den påståtte hendelsen og over de fire neste åra».

«Utvekslingen gjenspeiler den sanne naturen av dette tosidige, intime vennskapet, som aldri på noe tidspunkt handlet om en voldelig voldtekt», heter det i advokatens skriv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer