Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Weinstein mener e-poster viser hans uskyld

Filmprodusenten Harvey Weinsteins advokat har gitt retten dokumenter med omkring 40 e-poster som skal bevise at Weinstein ikke har gjort seg skyldig i voldtekt.

KREVER SAKEN HENLAGT: Harvey Weinstein mener en epostutveksling viser at han ikke har gjort seg skyldig i voldtekt. Foto: AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / NTB scanpix
KREVER SAKEN HENLAGT: Harvey Weinstein mener en epostutveksling viser at han ikke har gjort seg skyldig i voldtekt. Foto: AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumentene skal vise korrespondanse mellom Weinstein og en av kvinnene som har anklaget ham for voldtekt.

I en av e-postene skriver kvinnen at hun elsker Weinstein, men at hun «hater å føle seg som et engangstilfelle». E-postene ble sendt i tiden etter den påståtte voldtekten og gir inntrykk av et gjensidig intimt forhold.

Weinsteins advokat, som fredag overleverte 160 sider med dokumenter til en domstol i New York, mener påtalemyndigheten bevisst holdt tilbake e-poster med avgjørende betydning for saken da den ble fremmet for en storjury tidligere i år.

«Intimt vennskap»

Dokumentene advokaten nå har gitt retten skal inkludere «dusinvis av e-postmeldinger skrevet av den anonyme anklageren, som sendte mange varme, anerkjennende og pågående meldinger til Weinstein umiddelbart etter den påståtte hendelsen og over de fire neste åra».

«Utvekslingen gjenspeiler den sanne naturen av dette tosidige, intime vennskapet, som aldri på noe tidspunkt handlet om en voldelig voldtekt», heter det i advokatens skriv.

Advokaten hevder at uten den ikke navngitte kvinnens vitnemål, så vil saken mot den skandaleombruste filmmogulen rase.

Filmprodusenten ble i juli løslatt mot kausjon. Han er forbudt å forlate delstatene New York og Connecticut, der han bor, og han har levert inn passet sitt. 66-åringen har hele tiden hevdet at anklagene mot ham er falske.

I slutten av mai bestemte en storjury i New York at det skal tas ut voldtektstiltale mot Weinstein. Han ble da tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i New York i 2014, og seksuelle overgrep mot en annen kvinnen i byen i 2004.

Vil at saken skal droppes

Weinsteins advokat, Benjamin Brafman, sa i forbindelse med tiltalen at han synes den kom for raskt.

- Vi spurte statsadvokaten om mer tid til innsamling av materiale som vil gi Weinstein tid til skikkelige forberedelser før det kommende storjuryvitnemålet han skal avgi, men det ble vi nektet, sa Brafman i en uttalelse til Dagbladet.

Allerede da varslet han at Weinsteins advokatapparat formelt kommer til å be om å få tiltalen droppet.

- Dersom saken faktisk ender i retten forventer vi at han frifinnes, sa Brafman.

I juli ble Weinstein tiltalt for seksuelle overgrep mot en tredje kvinne. Tiltalen dreier seg om seksuelle overgrep mot kvinnen i 2006.

OVERGIR SEG: Harvey Weinstein har overgitt seg til politiet i New York, melder nyhetsbyrået AP. Tidlig fredag morgen New York-tid ankom han politistasjonen. Video: CNN Vis mer

#metoo

Rundt 100 kvinner har stått fram og fortalt at de har blitt utsatt for seksuell trakassering og overgrep fra Weinstein de siste par tiåra. Inntil avsløringene i fjor høst var Weinstein regnet som en av Hollywoods aller mektigste menn.¨

Mange av kvinnene påstår at Weinstein, som i 2012 ble kåter til Hollywoods mektigste mann, aktivt skal ha gått inn for å ødelegge karrieren deres dersom de avviste tilnærmelsene hans.

Skandaleavsløringen har siden før til et internasjonalt oppgjør med seksuell trakassering av kvinner, under menneskerettighetsbevegelsen metoo.

Fra nyheten sprakk, og fram til han meldte seg for politiet i mai, oppholdt Weinstein seg på en rehabiliteringsklinikk for sexavhengige i Arizona.

Skandalen har kostet Hollywood-mogulen stort sett alt han hadde. Kona Georgina Chapman gikk fra ham kort tid etter at New York Times avsløring i fjor høst.

- Hjertet mitt gråter for alle kvinnene som har lidd så forferdelig på grunn av disse utilgivelige handlingene. Jeg har valgt å gå fra mannen min, sa hun den gang i en uttalelse til People.

Kona gikk fra ham

I tillegg har skandalen kostet ham jobben. Kort tid etter anklagene raste inn mot Weinstein, terminerte selskapet han hadde sammen med sin bror, «The Weinstein Company», kontrakten hans med umiddelbar virkning.

I mars kom selskapet også med beskjeden om at det har slått seg selv konkurs. Samtidig tok selskapet avstand fra handlingene til Harvey Weinstein og omtalte ofrene som «modige».

- Selskapet takker de modige individene som til nå har stått fram. Stemmene deres har inspirert til en bevegelse for forandring over hele landet og rundt om i verden, het det i pressemeldingen.

Harvey Weinsteins bror, Bob, som hadde en langt mer tilbaketrukket rolle i «The Weinstein Company» enn sin bror, fortalte i fjor høst til The Hollywood Reporter at han skammet seg over at Harvey Weinstein er broren hans.

- Det føles som jeg befinner meg i et mareritt. Broren min har forårsaket enorme lidelser. Som far til tre jenter - hjertet mitt brister for de kvinnene han har såret, sa Bob Weinstein.