Weinsteins marerittuke - og tøffeste kamp

I retten venter mannen som har gjort bekjempelse av seksulaforbrytelser til sin viktigste kampsak.

OVERGIR SEG: Harvey Weinstein har overgitt seg til politiet i New York, melder nyhetsbyrået AP. Tidlig fredag morgen New York-tid ankom han politistasjonen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gang virket det som alt Harvey Weinstein (66) tok i, ble til gullbelagte Oscar-statuetter. Men helt siden i fjor høst har filmmogulen mistet både selskapet, familien og sitt gode navn og rykte.

Om han nå skal unngå en straff på inntil 25 år, må han overvinne statsadvokaten som kan bli hans verste fiende.

For ei uke siden holdt skuespilleren Asia Argento en ordentlig tordentale under filmfestivalen i Cannes. Før metoo-kampanjen var han kongen av festivalen, nå spørs det om vi aldri ser ham der igjen.

- Jeg ble voldtatt av Harvey Weinstein i 1997 her i Cannes. Jeg var 21 år og denne festivalen var hans jaktmark, sa Argento og la til:

- Jeg ønsker å dele en spådom: Harvey Weinstein vil aldri ønskes velkommen hit igjen. Han kommer til å leve i skam, utstøtt av et miljø som en gang omfavnet ham og dekket over lovbruddene hans.

Om ikke annet, var det bare et forvarsel på hva som ventet ham.

Siktelsen

Fredag valgte nemlig 66-åringen å overgi seg til politiet i New York. Etter et rettsmøte ble han løslatt mot en kausjon på én million dollar, mot at han går med elektronisk fotlenke og ikke reiser utenfor delstatene New York og Connecticut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer