- FIKK BETALT FOR OLIVER STONES-FIILM:  Mark Weisbrot er en nær rådgiver til Venzuelas ambassadør i Washington, Bernando Alvarez. Han påstår at han opptrer uavhengig men fikk for kort tid siden utbetalt omkring 750 000 norske kroner i konsulenthonorar fra Venezuelas regjering i forbindelse med promoteringen av Oliver Stones dokumentarfilm om Hugo Chavez "South of the Border", som lanseres i Oslo i dag, skriver Thor Halvorssen til Dagbladet. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
- FIKK BETALT FOR OLIVER STONES-FIILM: Mark Weisbrot er en nær rådgiver til Venzuelas ambassadør i Washington, Bernando Alvarez. Han påstår at han opptrer uavhengig men fikk for kort tid siden utbetalt omkring 750 000 norske kroner i konsulenthonorar fra Venezuelas regjering i forbindelse med promoteringen av Oliver Stones dokumentarfilm om Hugo Chavez "South of the Border", som lanseres i Oslo i dag, skriver Thor Halvorssen til Dagbladet. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

«Weisbrot er en betalt pr-agent»

Les e-posten til Dagbladet hvor Thor Halvorsen, leder av Oslo Freedom Forum, svarer på kritikken fra den verdenskjente økonomen Mark Weisbrot:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mark Weisbrot er en nær rådgiver til Venzuelas ambassadør i Washington, Bernando Alvarez. Han påstår at han opptrer uavhengig men fikk for kort tid siden utbetalt omkring 750 000 norske kroner i konsulenthonorar fra Venezuelas regjering i forbindelse med promoteringen av Oliver Stones dokumentarfilm om Hugo Chavez "South of the Border", som lanseres i Oslo i dag.

Filmen er fullfinansiert av Chavez regime, men er samtidig forbudt vist for publikum i Venezuela.

I mine øyne er Weisbrot en betalt pr-agent som opptrer på vegne av sin oppdragsgiver, president Hugo Chavez.

Han har en vanskelig jobb.

Regimet han er betalt for å forsvare er fordømt for menneskerettighetsbrudd av Europaparlamentet, Reportere uten grenser, Committee to Protect Journalists, senatet I Brazil, Human Rights Watch, the Inter-American Commission on Human Rights, FNs spesialutsending for ytringsfrihet, Amnesty International. Washington Post, Spanias El Pais, L.A. Times, New York Times, og til og med the Guardians Rory Carroll har kritisert Hugo Chavez manglende respect for menneskerettighetene I Venezuela.

Er dette Weisbrot mener med høyrevridd propaganda?

Chavez har stengt den viktigste opposisjonelle tv-stasjonen og 34 radiostasjoner. Journalister blir arrestert og fengslet. Mennesker blir holdt innesperret for sine meninger som politiske fanger, og det er dokumenterte tilfeller tortur og støtte til organisasjoner som av den norske regjeringen er definert som terrorister.

Regimet Weisbrot forsvarer kjøper våpen for milliarder av dollar fra Russland, i stedet for å bekjempe fattigdom — sist i debatt med en av Oslo Freedom Forums deltagere, FNs assisterende generalsekretær og president for sikkerhetrådet, ambassadør Diego Arria.  

Weisbrot påstand om at min organisasjon, Human Rights Foundation, mangler troverdighet faller på sin egen urimelighet.

Ville Vaclav Havel akseptert å sitte som styreformann for en organisasjon uten troverdighet? Ville Elie Wiesel, Garry Kasparov, Jack Healey (leder av Amnesty International i åtte år) støttet en organisasjon uten troverdighet?  

Ville Lech Walesa, Rebiya Kadeer, Anwar Ibrahim, Lubna al-Hussein, Lidia Yusupova, og mange andre akseptert å bli invitert til Oslo Freedom Forum av en mann som ledet en organisasjon uten troverdighet? Sannheten er at Weisbrots organisasjon mangler troverdighet i Latin Amerika-spørsmål. I Weisbrots stab kan man finne blant andre Deborah James—som tidligere var ansatt hos Chavez regjering og Alex Main som tidligere jobbet i Chavez presidentpalass. Dette tatt ut av biografiene på CPERs nettsider.

Beskyldningen mot Lopez og Granier er etter min mening fullstendig grunnløse, og jeg møter ham gjerne til debatt. Når det kommer til den tidligere kubanske samvittighetsfangen Valladares, så ble han ikke tildelt en pris av President Micheletti. Han har heller aldri møtt Micheletti. Han mottok en pris av presidenten for Honduras interimregjering. Det er de faktiske forhold, men de har Weisbrot vanskelig for å akseptere. Derfor fortsetter han å angripe motiver fremfor å diskutere innhold.

Vil Weisbrot akseptere min utfordring om å møte ham til debatt? Jeg har ingenting å skjule. Det har han.

DRAS INN I KRANGEL:   Oliver Stone har i dag norgespremiere på sin film om Hugo Chavez og venstrebølgen i Latin-Amerika. Mark Weisbrot er manusforfatter. PHOTO ANSA/ALESSIA PARADISI
DRAS INN I KRANGEL: Oliver Stone har i dag norgespremiere på sin film om Hugo Chavez og venstrebølgen i Latin-Amerika. Mark Weisbrot er manusforfatter. PHOTO ANSA/ALESSIA PARADISI Vis mer