Weissflog som trekkplaster

ANNABERG-BUCHHOLZ (Dagbladet): Den vesle skikkelsen forsvinner i grepet til forbundskansler Helmut Kohl. Distriktets store sønn, den tredobbelte OL-vinner og dobbelte verdensmester Jens Weissflog (33), er trekkplasteret under valgmøtet med kansleren - og det vet Kohl å benytte seg av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I rød trøye står OL-vinneren fra Sarajevo 1984 og Lillehammer 1994 på ærestribunen under folkemøtet på torget i Annaberg-Buchholz. Kohl passer på å stå ved siden av. Når jubelen tordner, er Jens presten og Helmut klokkeren i dette tilfellet.

- Jeg er ikke medlem av CDU og vil heller ikke satse på en politisk karriere. Det utelukker jeg. Valget er hemmelig, men Kohl er nok min mann. Det sier Jens Weissflog til Dagbladet.

Ungjentene fra Annaberg og landsbyene rundt står i kø rundt oss for å sikre seg autografen til tidenes skihopper. Den skrives med penn som han låner av Dagbladet.

- At jeg sa ja til invitasjonen til å stille opp for Kohl, betyr ikke at jeg er ukritisk til alt han står for. Jeg skjønner de mange arbeidsløse her i distriktet som er skuffet over politikerne. Folk kan ikke vente resultater over natta, mener superkjendisen.

Selv har han bygd opp en blomstrende hotellbedrift i hjembyen Oberwiesenthal med pengene han la seg opp gjennom sin rekordlange hoppkarriere. - Jeg er fornøyd med livet, sier Jens Weissflog, som i dag kan smile av episoden da han viste fingeren til Lillehammers OL-publikum. Med gull både i stor bakke og lagkonkurransen var dagene i Lillehammer et eventyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer