Weizman med ny kritikk av Netanyahu

JERUSALEM (NTB-Reuters): Israels president Ezer Weisman advarte igjen i dag om at de palestinske områdene vil eksplodere i vold om ikke den fastlåste fredsprosessen settes i bevegelse igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Weizman gjentok kravet om nyvalg som eneste løsning på problemet med den stagnerte fredsprosessen.

Dermed gjenopptok Weizman sin feide med statsminister Benjamin Netanyahu, 25 dager etter at de to ble enige om en våpenhvile.

Den 74 år gamle presidenten har ingen formell makt, men som tidligere luftforsvarssjef og forhandler med Egypt, blir Weizman med sin skarpe tunge lyttet til. Tradisjonelt har Israels presidenter holdt seg borte fra politiske kommentarer.

Nye møter I et hemmelig møte i dag ble Israels forsvarsminister Yitzhak Mordechai og den palestinske forhandlingslederen Mahmoud Abbas enige om at deres forhandlingsdelegasjoner snart vil gjenoppta sine møter.

Det første møtet skulle finne sted i morgen. Netanyahu har i mange måneder motstått amerikansk press for å få fredsprosessen ut av dødvannet igjen. Han nekter å godta et amerikansk forslag om at Israel trekker seg ut av 13 prosent av de besatte områdene på Vestbredden.

I en meningsmåling i forrige uke sa 59 prosent av israelerne at de er tilhengere av en slik tilbaketrekking. Bare 32 prosent er enig med Netanyahu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer