Wenaas fra Måndalen eier snart 11 000 hotellrom

Hotellinvestor Lars Wenaas går tungt inn i et nytt marked, men holder seg unna de mest kjente turistbyene.

ØKER IGJEN: - Vi har finansiell kapasitet til å gjennomføre ytterligere prosjekter, melder hotellinvestor Lars Wenaas. Foto: Eivind Yggeseth.
ØKER IGJEN: - Vi har finansiell kapasitet til å gjennomføre ytterligere prosjekter, melder hotellinvestor Lars Wenaas. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

(Finansavisen): - Byer som Paris, London og Amsterdam har for lav yield for oss, men vi har et terminalhotell under bygging på Arlanda som vi vil eie sammen med Ottersland, skriver hotellinvestor Lars Wenaas i en epost til Finansavisen.

Ottersland er arendalsinvestoren Ole G. Ottersland, og sammen har de investert i et hotell under bygging på 20.000 kvadratmeter og 503 rom. Det skal stå ferdig ved slutten av året, og partnerne betalte rundt juletider 2017 1,3 milliarder kroner for prosjektet. Wenaas tok 60 prosent av aksjene, Ottersland resten.

Øker i Praha

I går meldte Wenaasgruppen kjøpet av sitt 26. hotell, denne gangen i Tsjekkias hovedstad Praha.

Selskapet med hovedkontor i den lille bygda Måndalen i Rauma kommune i Møre og Romsdal vokser kraftig, og det nyeste skuddet på stammen er kjøpet av Don Giovanni Hotel Prague, et 412 rom stort hotell litt på utsiden av bykjernen, en times gange fra den kjente Karlsbroen, men med metrostasjon utenfor hotellet.

- Vi har finansiell kapasitet til å gjennomføre ytterligere prosjekter dersom det passer inn i vår strategi og gir en akseptabel avkastning. Nye investeringer vil være i de markeder hvor vi allerede er, skriver Wenaas til Finansavisen.

Minst 5–6 prosent avkastning

Hotellet er bygd på 90-tallet, og har hatt et belegg opp mot 90 prosent de siste årene, ifølge Wenaas.

I fjor kjøpte Wenaasgruppen sitt første hotell i Tsjekkia, Sheraton Prague Charles Square Hotel med 160 rom.

- Vi har som mål å ha en avkastning som er minimum 5–6 prosent, opplyser Wenaas til Finansavisen.

Da ryker i stor grad hotellkjøp i de mest populære turistbyene, og av de 26 hotellene ligger i Praha, fem i Tyskland (Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf og to i Berlin), ett i Spania (på Gran Canaria), ti i Russland (seks i St. Petersburg, to i Moskva, ett i Murmansk og ett i Ekaterinburg), ett i Warszawa, fire i København og tre i Oslo.

Flere økonominyheter:
Årets hittil beste riggdeal
Riggkjempe mot børs: - Kan bli en interessant investering
Bjørn Dæhlie bygger for 125 mill. på Hafjell