Wenche Bardosen kunne blitt reddet

TØNSBERG (NTB): Hadde spesiallærer Wenche Bardosen fått hjelp av lege kort tid etter at hun var slått i hodet, kunne hun berget livet. Men i stedet ble hun forlatt blødende og hjelpeløs i leiligheten sin på Klokkeråsen skole i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der ble hun liggende i live i minst åtte timer før hun til slutt blødde i hjelp, konkluderte rettsmedisiner Per Hoff-Olsen, som møtte som sakkyndig vitne i Tønsberg byrett I dag. Han sa at det var sannsynlig at det hadde vært mulig å redde Bardosens liv dersom blødningene fra hodet hennes hadde blitt stanset.

Så ikke opp

29-åringen som er tiltalt for å ha drept Wenche Bardosen under særdeles skjerpende omstendigheter, fulgte rettsmedisinerens redegjørelse med senket hode. Ikke en gang tittet han opp da bildene av den drepte ble vist i rettssalen i Tønsberg tinghus i dag.

29-åringen nekter straffeskyld etter tiltalen, men vedgår at han var i en leilighet hvor han slo en person den natten Bardosen ble drept.

Ifølge forklaringen han har gitt for byretten, husker imidlertid 29-åringen svært lite av det som skjedde. Han kan for eksempel ikke gjøre rede for hvilken leilighet han var i, eller hvorfor han forlot personen han slo i hjelpeløs tilstand, uten å varsle lege.

Blodspor

Klare tekniske funn fra Bardosens leilighet knytter imidlertid 29-åringen til drapet. Kripos-teknikerne Knut Holthe og Geir Hansen dokumenterte i dag funn de hadde gjort av blod fra den tiltalte 29-åringen i Bardosens leilighet.

Samtidig viste de også bilder av en smoking, et par sokker og et par sko som tilhører 29-åringen. Klærne fant politiet i en plastsekk i garasjen til tiltaltes far, og analyser som er gjort ved Rettsmedisinsk institutt viser at blodsporene som er funnet på klærne, er av samme DNA-type som Wenche Bardosen hadde.

29-åringen hadde på seg smokingen drapsnatten, fordi han hadde vært i et bryllup i Sandefjord på kvelden 24. mai.

Mye blod

Ifølge rettsmedisiner Per Hoff-Olsen, som obduserte Bardosen etter drapet, døde spesiallæreren av forblødning fra skadene hun ble påført i hodet. De minst fem-seks kraftige slagene mot hoderegionen kan også ha vært en medvirkende årsak til at Bardosen døde.

Hoff-Olsen ville ikke si noe bastant om hvor lenge Bardosen lå forkommen i soverommet sitt før hun døde søndag 25. mai i fjor.

Bildene Kripos-teknikerne tok i Bardosens soverom, viser at spesiallæreren blødde kraftig i timene før hun døde. Hun var trolig også ved bevissthet i perioder.

- Det går fram av de store blodmengdene i store deler av soverommet som tyder på at hun forsøkte å bevege seg i rommet før hun til slutt døde, konkluderte Kripos-førstebetjent Knut Holthe.