Wenche Foss: - En lettelsens dag

- Jeg har nesten ikke sovet i natt og vært andpusten i hele dag. Da frifinnelsen kom, bare gråt jeg av glede, sier skuespiller Wenche Foss, som har vært en av Sveinung Rødseths viktigste støtter i over 13 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blir Rødseth frikjent i ettermiddag?

- Det er en lettelsens dag og deilig at de nå er ferdig med denne saken. Mammaen sa jo under rettssaken at det har vært et helvete for dem hver dag i snart 16 år. Jeg er også glad på jussens vegne, sier en lettet Wenche Foss til NTB.

Da Sveinung Rødseth i ettermiddag ble frifunnet i Frostating lagmannsrett i Ålesund for mishandling av sin fem måneder gamle datter Therese i 1981, befant Wenche Foss seg på Nationaltheatret.

Hun sier at hun aldri var i tvil om Rødseths uskyld og at hun aldri ville ha kjempet for hans sak i over 13 år hvis hun hadde hatt den minste tvil. Hun trekker fram Rødseths gode venn Bjarne Brandal og journalist Petter Brandt som skrev boka om ham.

- Uten de to hadde det nok aldri gått å få saken opp igjen. De har gjort en kjempeinnsats, sier Wenche Foss.

Fredag fyller hele Norges teaterdiva 80 år og skal feires med stor festforestilling på Nationaltheatret. Sveinung Rødseth og hans foreldre er invitert til å overvære forestillingen på første benk.

Wenche Foss er glad for frifinnelsen.