Wenche Foss gråt av glede

Wenche Foss gråt av glede da Sveinung Rødseth ble frifunnet. Fredag fyller hun 80 år, og på første benk på Nationaltheatret sitter Sveinung Rødseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke mye å si i en slik stund. Tårene kom da kjennelsen ble lest opp direkte på TV, sier Wenche Foss til Dagbladet.

I 13 år har hun stått i spissen for en landsomfattende aksjon, som samlet inn mer enn 300000 underskrifter for å få gjenopptatt Rødseth-saken.

Foss var selv i Frostating lagmannsrett i forrige uke. Da Sveinung Rødseth ble frifunnet for to tilfeller av legemsfornærmelse mot sin datter i går ettermiddag, satt hun klistret foran skjermen på Nationaltheatret.

- Jeg er så inderlig glad for at rettens flertall trodde på Sveinung. Nå skal jeg hjem og sove. Jeg har ikke sovet i hele natt på grunn av dagen i dag, sa Foss i går ettermiddag.

Fredag 5. desember fyller hun 80 år. Det blir behørig markert med en festforestilling i Nationaltheatret. Jubileumsforestillingen er allerede utsolgt. Forestillingen blir direktesendt i fjernsynet.

- Mamma og pappa Rødseth skal sitte på første benk, blant annet sammen Peter Brandt i støttegruppen for gjenopptakelse av Rødseth-saken, opplyser Foss.

Stor takk

79-åringen takker alle som var med på å samle inn underskrifter for Sveinung Rødseth.

- Vi må huske at det er utrolig mange som har kjempet for gjenopptakelse. Alle fortjener en stor takk i dag, mener Foss.