Wenche og Finn mistet huset i raset

- Jeg skjelver ennå, sier Wenche Nilsen (70). Hun og ektemannen mistet alt de hadde i skredet i Gjerdrum natt til onsdag.

MISTET ALT: Wenche Nilsen (70) var heldigvis på hytta ta skredet tok huset hennes. Foto: Privat.
MISTET ALT: Wenche Nilsen (70) var heldigvis på hytta ta skredet tok huset hennes. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er i sjokk for å si det mildt. Vi har ikke lenger et hjem å dra til, sier Wenche Nilsen (70) til Dagbladet.

Hun og ektemannen Finn Nilsen (71) ble vekket rundt klokka 04.30 natt til onsdag av politiet. Da fikk de beskjed om å forlate huset umiddelbart.

- Vi hadde heldigvis reist på hytta i Valdres, men jeg blir helt skjelven når jeg tenker på hva som kunne skjedd dersom vi fortsatt hadde vært hjemme. Jeg skjelver ennå, forteller Nilsen.

RB omtalte saken først.

- Uutholdelig spørsmål

Ekteparet planlegger å bli på hytta noen dager til, men vil etter dette flytte til dattera som også bor på Gjerdrum. Huset hennes skal ikke være berørt av skredet.

Ektemannen Finn forteller at han har forsøkt å søke opp naboer i løpet av hele dagen.

- En kvinne ble reddet ut av helikopter og er trygg nå. Det jeg frykter mest er at de andre ikke kom seg ut. Det er et stort, uutholdelig spørsmål, sier han til RB.

LANGT: Brannvesenets innsatsleder i Gjerdrum sier at noen av husene som ble tatt av raset har flyttet seg opptil 400 meter. Video: Henning Lillegård Vis mer

Fortsatt ti savnet

Gjennom natta har det blitt søkt i rasområdet med både drone, helikopter og hund - uten resultat. Ti personer har fortsatt status som savnet etter det store skredet som gikk på Ask i Gjerdrum kommune natt til onsdag, meldte Dagbladet tidligere.

Brannvesenet jobber kontinuering med å lokalisere husene der de ti personene som er savnet etter skredkatastrofen kan være.

- Det er en stor oppgave. De som er savnet er kanskje inne i noen av husene. Husene vi prater om har flyttet seg opp mot 400 meter og det er vanskelig å lokalisere, sier innsatsleder Morten Thorsen i Romerike brann- og redningsetat, til Dagbladet torsdag formiddag.

Politiets innsatsleder Roger Pettersen er imidlertid klar på at det fortsatt pågår en redningsaksjon og at det fortsatt er håp om å finne personer i live.

- Vi er inne i en viktig fase, og utnytter dagslyset, men vi søker etter overlevende. Det er viktig for oss å presisere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer