Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wenche vil stoppe plate

Wenche Foss går nå til advokat for å få stanset salget av platen som inneholder sangen «Dø Wenche Foss» med bandet Paven. Sangteksten inneholder grov hets av skuespilleren. Men unnskyldning fra NRK-sjefene for at plata er blitt spilt i radioen, får hun ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil ikke ha medlidenhet på grunn av dette, sier Wenche Foss som i går fikk mye sympati etter at hun sto fram i Dagbladet med sin reaksjon etter å ha hørt sangen «Dø Wenche Foss» hvor hun selv får grovt krenkende karakteristikker.

- Da jeg skulle i banken ble jeg stanset av tre mennesker som alle syntes synd på meg, sier Wenche Foss.

Opprinnelig ville skuespillerinnen helst ikke gi næring til saken ved å gå til rettslige skritt, men har nå besluttet seg for å forsøke å stanse salget av platen.

Ingen unnskyldning

I går ba hun kringkastingssjef Einar Førde komme med en unnskyldning etter at hun fikk vite at platen er blitt spilt i «Roxrevyen» på NRK Petre.

Førde var i går ikke tilgjengelig for kommentar, men radiodirektør Tor Fuglevik opplyser at han slutter seg til konklusjonen Kringkastingsrådet kom med da klagesaken ble behandlet i april. Rådet kritiserte Petre for ikke å ha gjort oppmerksom på at innslaget var ment som en parodi på en viss musikksjanger, men forsvarte radioens rett til å sende stoffet.

- Dette er ikke det samme som at jeg beklager innslaget. Saken ble avsluttet i Kringkastingsrådet, sier Fuglevik som også slutter seg til kritikken av at sangen ikke var behørig presentert som ironi.

Uenige jurister

Platen er utgitt av Studentersamfunnet som på forhånd kontaktet advokat Arne Aarsæther som vurderte teksten som ikke injurierende.

I gårsdagens artikkel i Dagbladet uttrykte derimot advokat Steingrim Wollan at han tror at Wenche Foss har sjanser for å vinne fram med et søksmål.

4. juli: Wenche hetses grovt på plate