Wenger vil seede storlagene

Følg Champions League-trekningen direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Storlag som Manchester United, Barcelona og Real Madrid er ute av Champions League, noe Arsenal-manager Arsene Wenger liker dårlig. Svært dårlig.

- For TV er det bedre nå, mer drama er ideelt. Men måten turneringen er organisert på er ikke bedre. Liverpool er 30 poeng bak Chelsea, og likevel i kvartfinalen. PSV er også med, uttaler Wenger ifølge Evening Standard.

- Liverpool har spilt bra i Europa, for all del. Men måten Champions League er organisert på nå gjør trekningen blant de siste 16 ekstremt viktig. Jeg tror ikke det vil forbli slik.

Nå ber han om at UEFA gjeninnfører systemet med to gruppespill, eller starter med seeding også i sluttspillet, for å unngå at gigantene ryker for tidlig.

- Å seede lag er en mulighet, for å unngå at gigantene ryker som de har gjort nå. Storklubbene gir penger i kassa for TV-selskapene også, og turneringen hjelper ikke disse lagene, mener Arsenal-manageren.

Som eksempel på hva han mener, trekker Wenger fram åttendelsfinalen mellom Chelsea og Barcelona.

- Barcelona røyk ut, men det kunne like gjerne vært Chelsea. Det er en veldig spektakulær formel, som en europeisk FA-cup.

- Men det er ingen ordentlig liga lenger. Kanskje vil UEFA snart begynne å bruke rankingsystemet sitt for å påvirke trekningen, tror Wenger.

Dagens trekning til kvartfinalen er helt åpen. Alle kan trekkes mot alle - uavhengig av nasjonalitet og tidligere meritter.

Disse er med i trekningen:

Bayern München

Chelsea

Inter

Juventus

Liverpool

Lyon

Milan

PSV Eindhoven