Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OBS! Sterke bilder

Werner (54) ble angrepet av hai: - Jeg var livredd

Ble angrepet av hai i Thailand.

PÅ SYKEHUS: Werner Danielsen fra Møre og Romsdal er innlagt på sykehus i Thailand med alvorlige skader etter et mulig haiangrep. Foto: Amonrat Phaengnga / NTB scanpix
PÅ SYKEHUS: Werner Danielsen fra Møre og Romsdal er innlagt på sykehus i Thailand med alvorlige skader etter et mulig haiangrep. Foto: Amonrat Phaengnga / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bangkok Post omtalte først saken om 54-åringen fra Møre og Romsdal var ute og svømte ved en strand i Hua Hin utenfor Bangkok 15. april da haien slo til.

Siden har han vært innlagt på sykehus i Thailand med alvorlige skader.

PÅ VIDT GAP: Dykkeren Eli Martinez har tatt med seg turister på dykking med havdyr i over et tiår. Denne dagen da han skulle mate tigerhaiene skjedde det noe litt utenom det vanlige. Video: ViralHog Vis mer

- Jeg var rundt 100 meter fra land da den hogg tak. Den tok tre jafs og så forsvant den. Jeg har tre forskjellige bitemerker. Heldigvis var alle bittene over fotbladet, så den klarte ikke å bite over selve fotbladet, forteller Danielsen til NTB.

Nå blir nordmannen trolig liggende på sykehus i minst en uke til, før det følger en periode med opptrening av foten.

- Jeg har knust så mange bein i foten. Alt er løst utenom stortåa, sier han.

Dagbladet har forsøkt å få kontakt med Danielsen uten å lykkes.

STORE SKADER: Danielsen sier at mange bein i venstre fot er knust. Foto: Amonrat Phaengnga
STORE SKADER: Danielsen sier at mange bein i venstre fot er knust. Foto: Amonrat Phaengnga Vis mer

-Tøff opplevelse

Danielsen sier at eksperter har undersøkt bittene og har både, ifølge Danielsen og thailandske medier, konkludert med at det er snakk om et haiangrep. Ifølge nordmannen mener ekspertene at det trolig er snakk om en oksehai.

- Det var langt til land, så det var en tøff opplevelse. Jeg var livredd, redd for at haiene i området skulle gå etter blodet og angripe igjen, sier han.

Danielsen fikk raskt hjelp og ble kjørt til sykehus. Nå har legene sydd 19 sting i foten, og nordmannen opplever at det går bedre og bedre.

- Jeg har ingen følelser i tre av tærne, men jeg er optimistisk, sier han.

- Alt i alt så var jeg utrolig heldig, slår han fast.

Saken har fått stor oppmerksomhet i Thailand, og myndighetene tar episoden på største alvor. Det er svært uvanlig med haiangrep i landet og myndighetene vil unngå at turister skal bli skremt.

HAIANGREP: Nygifte Sarah filmes av mannen Evan, mens de dykker i Karibien på bryllupsreise. Plutselig er det slutt på idyllen. Den vanligvis ufarlige sykepleierhaien biter Sarah i armen. Video: ViralHog Vis mer

Danielsen har fått besøk av flere høytstående personer, deriblant viseguvernør Chotnarin Kerdsom i Prachuap Khiri Khan-provinsen, ifølge Bangkok Post.

– Når uhellet først var ute har alle myndighetene vært eksemplariske. Nå har jeg blitt lovet av både militærsjefen i området, den lokale politisjefen og guvernøren om at de skal passe bedre på turistene i området, sier Danielsen.

HELDIG: Danielsen sier at til tross for skadene, så har han vært heldig. Foto: Amonrat Phaengnga / NTB scanpix
HELDIG: Danielsen sier at til tross for skadene, så har han vært heldig. Foto: Amonrat Phaengnga / NTB scanpix Vis mer

– Ikke redd

I etterkant av møtet har viseguvernøren beordret at det skal settes opp advarselsskilt i området og at det blir plassert ut nett som avgrenser svømmeområdene. For øvrig har myndighetene plassert ut badevakter og politi på stredene for å overvåke, opplyste viseguvernør Chotrin til Bangkok Post etter å ha møtt den uheldige nordmannen.

Landets kystmyndigheter har også sendt et patruljeteam for å undersøke området, og badende oppfordres til å holde seg unna dypt vann.

HAR FÅTT BESØK: Danielsen har blitt lovet at turister skal bli tatt bedre vare på i Hua Hin. Foto: Amonrat Phaengnga / NTB scanpix
HAR FÅTT BESØK: Danielsen har blitt lovet at turister skal bli tatt bedre vare på i Hua Hin. Foto: Amonrat Phaengnga / NTB scanpix Vis mer

Den norske turisten, som har thailandsk kone, lar seg imidlertid ikke skremme av hendelsen.

– Jeg er ikke redd. Jeg har vært i Hua Hin og badet i mange år, og det har aldri vært noe problem. Jeg kommer til å tenke på hai neste gang jeg bader, men tror ikke jeg blir redd, sier han til NTB.

Ifølge International Shark Attack File har det vært tre bekreftede uprovoserte haiangrep i landet siden 1580.

ANGREPET: Da surferen Charlie Fry ble bitt av hai, kom han på et triks han hadde sett på YouTube. Det reddet mest sannsynlig livet hans. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!