Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Westergaard: - Et uhyggelig angrep

Den danske tegneren Kurt Westergaard, som har levd med politibeskyttelse i flere år, er forferdet over terrorangrepet i Paris. Men han er ikke bekymret for sin egen sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Danmarks Radio (DR) betegner han angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo som «uhyggelig og forferdelig».

Westergaard var mannen bak den meste kjente av Muhammed-karikaturene som ble trykket av avisa Jyllands-Posten i 2005. Senere er han blitt truet og utsatt for drapsforsøk, og han har levd med politibeskyttelse i flere år.

Også Charlie Hebdo er blitt truet etter at magasinet trykket de danske tegningene, og to av magasinets medarbeidere besøkte Westergaard for noen år siden,

- Vi har jo et slags skjebnefellesskap, de og jeg. Så vi brukte tiden på å diskutere situasjonen for satiretegnere i verden generelt, sier Westergaard.

Han mener Charlie Hebdo har pleid å trykke «svært skarpe» satiriske tegninger, og at magasinet har rettet søkelyset mot alle typer autoritære krefter.

- Det er likegyldig om de er islamister, katolikker eller politikere, sier han.

Westergaard sier han ikke kommer til endre egne sikkerhetsrutiner etter angrepet i Paris.

- Jeg har nå i flere år overlatt sikkerheten min til Politiets Efterretningstjeneste (PET), og de har sørget for at jeg kan leve rolig og trygt. Det er jeg sikker på at jeg kan fortsette med.
(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook