SLUTTER: Den kontroversielle karikaturtegneren Kurt Westergaard.  Foto: EPA/PREBEN HUPFELD DENMARK OUT
SLUTTER: Den kontroversielle karikaturtegneren Kurt Westergaard. Foto: EPA/PREBEN HUPFELD DENMARK OUTVis mer

Westergaard gir seg som karikaturtegner

- Dette vil redusere trusselnivået mot Jyllands-Posten, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Kurt Westergaard har tegnet sin siste tegning for Jyllands-Posten, skriver avisa på sine nettsider i dag.

Tegneren har kunngjort at nå er det slutt med karikaturtegninger til avissidene.

Angrepet i eget hjem Westergaard, har høstet mye harme fra muslimer etter å ha tegnet profeten Muhammed med en bombe i turbanen, som ble publisert i Jyllands-posten 30. september 2005.

1. januar ble tegneren angrepet i sitt eget hjem, da en 28-åring bevæpnet med øks tok seg inn i huset hans.

Westergaard og hans fem år gamle barnebarn, som var på overnattingsbesøk kom uskadd fra det dramatiske overfallet. Mye takket være et spesialbygget sikkerhetsrom på badet.

God samvittighet Westergaard har tidligere uttalt at han har overveid å trekke seg tilbake denne sommeren, da han fyller 75 år, og at han etter avtale med ledelsen i Jyllands-Posten har hatt ferie siden de omfattende terrorplanene mot avisa ble avslørt i 2009.  

- Jeg tror at det er utmerket at jeg ikke vender tilbake til avisa. Mitt fravær kan kanskje også være med på å redusere trusselnivået mot Jyllands-Posten, men det vet jeg selvfølgelig ikke helt sikkert.

- Jeg synes at jeg kan stoppe opp nå med god samvittighet overfor meg selv, og jeg synes også at jeg har gjort min innsats for avisa, sier han.

Westergaard har jobbet 27 år for avisa.

Han forteller likevel at han skal jobbe fremover med det kreative, bare på litt andre områder. Han har blant annet en avtale med Galleri Draupner i Skanderborg, der han fortsatt vil stille ut sine verker