«Wet Prince of Bel Air» bruker mest vann i hele California. Nå blir den rike anonyme vannsløseren jaget

Brukte 44 mill. liter vann på ett år i tørkerammede California.

 44 MILL. LITER:  Bel Air-beboeren er døpt «Wet Prince of Bel Air» for sitt enorme vannforbruk i en stat som er kriserammet av ekstremtørke. Hvem vannsløseren er, vet imidlertid bare myndighetene. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
44 MILL. LITER: Bel Air-beboeren er døpt «Wet Prince of Bel Air» for sitt enorme vannforbruk i en stat som er kriserammet av ekstremtørke. Hvem vannsløseren er, vet imidlertid bare myndighetene. Foto: AFP Photo / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han blir kalt «Wet Prince of Bel Air» og er den største private forbrukeren av vann i den tørke-rammede delstaten California.

På ett år brukte den anonyme Bel Air-beboeren, i strøket mest kjent for sine mega-rike og berømte beboere i Los Angeles, over 44 millioner liter vann.

Det er nok til å forsyne 90 husstander med vann i ett år.

Erklærte unntakstilstand Samtidig har California-myndighetene erklært unntakstilstand i staten. Jerry Brown, som er guvernør i staten som er i ferd med å tørke ut, påla 1. april innbyggerne å redusere vannforbruket med 25 prosent.

California-beboere har samlet dusjvannet de har brukt i bøtter og ikke trukket ned toalettet like mye som før, for å spare vann.

Det har altså «Wet Prince of Bel Air» gitt blaffen i, og fortsatt den ekstravagante bruken, skriver britiske The Guardian.

Nå har jakten på den våte prinsen for alvor begynt - ikke bare i det fasjonable Bel Air-strøket, men i hele Los Angeles.

Nekter å oppgi informasjonen Fra før vet man at altså at prinsen bor i Bel Air og innenfor et spesielt postnummer i området, men myndighetene nekter å fortelle hvem det dreier seg om.

Spekulasjonene har derfor rast i amerikansk presse, men ingen har til nå klart å bekrefte hvem det dreier seg om.

Nå har andre beboere i området også hevet seg på jakten etter den mystiske storforbrukeren av vann.

- Det er kriminelt. Det er ikke noen andre ord å bruke, sier Dean Gamburd, Bel Air-beboer til The Guardian om vannforbruket.

Max Gomberg i Californias vannmyndigheter sier det er vanskelig å forestille seg hvordan en husstand kan bruke så mye vann:

- Det er skrekkelig. Hva gjøres på den eiendommen?

Betaler heller bøter Og det er lett å skjønne hvorfor andre beboere som har blitt underlagt vannrestriksjoner og truet med bøter, blir provosert av den overflødige vannbruken.

Vasker man bilen sin med en hageslange, risikerer man en bot på 500 dollar, om lag 4 300 kroner.

 19 ANDRE:  I samme ekslusive strøk som den våte prinsen bor, er det registrert 19 andre som også bruker mer enn 19 millioner liter vann årlig, men prinsen er i en klasse for seg selv med sine 44 millioner.
19 ANDRE: I samme ekslusive strøk som den våte prinsen bor, er det registrert 19 andre som også bruker mer enn 19 millioner liter vann årlig, men prinsen er i en klasse for seg selv med sine 44 millioner. Vis mer

Men de som bor i de rike områdene i Los Angeles har ganske enkelt valgt å betalene bøtene, enn å kutte ned på forbruket. Ifølge The Guardian er det registret 19 Bel Air-beboere som har brukt mer enn 10 millioner liter årlig. I Beverly Hills var antallet 32.

Har spart 31 prosent Men på tross av de superrikes vannbruk, kan vannsparingen i California sies å være vellyket, ifølge The Guardian.

I august sa delstatsmyndighetene at California beboere i urbane strøk hadde klart å redusere vannforbruket med mer enn den statlige oppfordringen på 25 prosent.

31 prosent mindre vann ble brukt i år, sammenlignet med foregående år.