Whisky-bransjen urolig for skotsk uavhengighet

Skottlands lukrative whisky-bransje har for første gang uttrykt bekymring for at skotsk uavhengighet kan skade forretningsdriften.

GYLDNE DRÅPER: Whisky er viktig for Skottland. Foto: David Moir/ REUTERS / NTB Scanpix
GYLDNE DRÅPER: Whisky er viktig for Skottland. Foto: David Moir/ REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bransjeforeningen for skotske whiskyprodusenter, SWA, frykter at uavhengighet vil ødelegge bransjens globale nettverk, som er bygd opp ved hjelp av Storbritannias mange ambassader og konsulater.

- Uansett hva resultatet blir i den skotske folkeavstemningen, så er vi en bransje som eksporterer til rundt 200 markeder, og vi vil fortsatt trenge støtten fra et effektivt diplomatisk nettverk med nødvendig global rekkevidde, kommersiell ekspertise og kapasitet til å påvirke, sier SWA-sjef David Frost.

Storbritannia har om lag 270 ambassadekontorer i 160 land. Et uavhengig Skottland er ventet å ha bare 70-90 ambassader og konsulater.

Taust til nå Til nå har SWA holdt seg unna debatten om hvorvidt Skottland skal løsrives fra Storbritannia. Den 18. september skal skottene selv avgjøre sin framtid i en folkeavstemning, som er svært omstridt.

Siden år 2000 har eksport av skotsk whisky økt med over 60 prosent. Det gylne brennevinet, som lages av korn og lagres på trefat i minst tre år, eksporteres til cirka 200 land, noe som gjør det til Skottlands nest største eksportartikkel etter olje og gass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer