Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Whitey» (81) var ettersøkt for 19 drap

Nå er han og kjæresten (60) tatt - etter 16 år på rømmen.

PÅ RØMMEN I 16 ÅR: Mafiabossen James «Whitey» Bulger (81) og kjæresten Catherine Greig (60) har vært på rømmen fra FBI i 16 år. Foto: FBI / AP / SCANPIX
PÅ RØMMEN I 16 ÅR: Mafiabossen James «Whitey» Bulger (81) og kjæresten Catherine Greig (60) har vært på rømmen fra FBI i 16 år. Foto: FBI / AP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mafiabossen James «Whitey» Bulger (81), som er ettersøkt for 19 drap, er arrestert i California sammen med sin 60-årige kjæreste. Det bekrefter FBI via sin Twitter-side.

Bulger er blant USAs ti mest ettersøkte personer, og paret har vært på flukt fra det føderale amerikanske politiet i 16 år. I tillegg til drapene omfatter siktelsen narkohandel, hvitvasking og sammensvergelse.

Beryktede «Whitey» er en gjenganger i litteratur- og filmverdenen; Jack Nicholsons rollefigur Frank Costello i storfilmen «The Departed» er basert på ham.

Dusør Det er utlovet 11 millioner kroner for opplysninger som fører til at «Whitey» blir tatt, og 550 000 kroner for opplysninger om kjæresten, Catherine Greig.

FBI har nylig kjørt en større TV-kampanje der de oppfordrer folk til å være på utkikk etter Greig - og fikk treff: En beboer i Santa Monica gjenkjente Bulger og Greig, som bodde i et hus i Los Angeles-forstaden.

Da de føderale agentene troppet opp på døra i går, la den aldrende gangsteren kortene på bordet.

- Han tilsto, sier en ikke navngitt polititjenestemann til Boston Globe.

«Whitey», som i sin tid flyktet fra Boston, ytte ingen motstand under pågripelsen.

- Jeg tror ikke han er i stand til å slåss mot noen som helst nå, sier tjenestemannen, med henvisning til 81-åringens skrantende helse.

Dobbeltagent Bulger flyktet fra Massachusetts i 1995, for å unnslippe en tiltale om utpressing og hvitvasking. Det viste seg seinere at han i en årrekke hadde fungert som dobbeltagent for FBI, og var blitt advart om sin nær forestående pågripelse av kontaktmannen i byrået.

Da det kom for en dag at «Whitey», som ledet banden The Winter Hill Gang, hadde vært informant, slo en rekke av hans tidligere kumpaner seg sammen mot ham, og ledet politiet til hemmelige graver med likviderte personer. Det resulterte i siktelsen på 19 drap.

Sist Bulger og Greig med sikkerhet ble sett, var i London i 2002. Det antas at paret har drevet utstrakt reisevirksomhet i Nord- og Latin-Amerika og Europa, skriver Reuters.

Det antas at «Whitey» og Greig først blir framstilt for retten i California, før de sannsynligvis blir overført til Massachusetts.

BODDE SOLFYLT: Bulger og Greig bodde i dette huset i Santa Monica utenfor Los Angeles. Da politiet kom på døra, kastet den 81-årige mafiabossen kortene og tilsto. Foto: DAVIS ZENTZ / AP / SCANPIX
BODDE SOLFYLT: Bulger og Greig bodde i dette huset i Santa Monica utenfor Los Angeles. Da politiet kom på døra, kastet den 81-årige mafiabossen kortene og tilsto. Foto: DAVIS ZENTZ / AP / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media