Coronaviruset:

WHO: - Går feil vei

I Frankrike og Storbritannia har det aldri vært påvist flere coronatilfeller enn det gjøres nå, og i Spania vurderer myndighetene på nytt lockdown. I sum gjør det Verdens helseorganisasjon (WHO) krystallklare i sitt budskap.

CORONA: Maria Van Kerkhove, WHOs tekniske direktør, kom med et sterkt budskap i fredagens pressekonferanse. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Europa har en stor jobb foran seg for å få kontroll på den massive smitteøkningen som har funnet sted på kontinentet den siste tida.

Det var WHOs budskap under en pressekonferanse i kveld.

- Vi er i slutten av september og har ikke engang begynt på vår influensasesong ennå, så det vi er bekymret for, er at disse trendene går feil vei, sa legen Maria Van Kerkhove, WHOs tekniske direktør i covid-19-spørsmål, under pressekonferansen.

Hun beskrev smitteøkningen i Europa som «bekymringsfull».

Nye smitterekorder

Van Kerkhoves bekymring deles av flere europeiske stormakter hvor pilene nå peker feil vei.

I Storbritannia har man nok en gang måtte innføre strenge tiltak for å stagge smittespredningen etter rekordhøye antall coronatilfeller de siste dagene. Fredag ble det registrert over 6800

Det samme er tilfellet i Frankrike, hvor situasjonen kanskje er enda verre. Der har det også blitt registrert rekordhøy smitte de siste dagene. Fredag ble det registrert nesten 16 000 nye coronatilfeller.

I Spania har døgntallet på smittede igjen steget til over 10 000, og hovedstaden Madrid er igjen blitt delvis nedstengt, og regionale myndigheter ønsker at det nå settes inn soldater, politistyrker og leger utenfra for å motvirke utviklingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer