Oppløftende omikron-beskjed:

WHO: - Kan være gode nyheter

Foreløpige funn gir grunn til optimisme, ifølge WHO.

STRAMMER INN: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på Dagbladets spørsmål om corona og omikronvarianten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden omikronvarianten først ble påvist i november, har den spredd seg til stadig flere land. På nåværende tidspunkt er det imidlertid knyttet betydelig usikkerhet til variantens egenskaper.

På en pressebrifing tirsdag, sa WHOs Abdi Mahamud at foreløpige funn om varianten gir grunn til optimisme.

- Mer bevis dukker opp om at omikronvarianten påvirker de øvre luftveiene, forårsaker mildere symptomer enn tidligere varianter og resulterer i en «frakobling» noen steder mellom skyhøye smittetall og lave dødstall, sa han i en uttalelse, ifølge Reuters.

Enkelte studier har antydet at omikron gir mildere sykdomsforløp enn delta. Dette kan skyldes at mutasjonen lettere fester seg i de øvre luftveiene og ikke lungene. De øvre luftveier er munn, nese, bihule svelg og strupehode.

- Vi ser flere og flere studier som antyder at omikronvarianten påvirker den øvre delen av kroppen - i motsetning til andre varianter som påvirker lungene og forårsakes alvorlig lungebetennelse, sa han.

Mahamud sa at det kan være «gode nyheter», men understreket at det fortsatt er nødvendig med flere studier for å konkludere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer