WHO: - Mobiltelefoner kan være kreftfremkallende

Like farlig som bly, eksos og kloroform.

SOM BLY: Organisasjonen lister nå bruk av mobiltelefon i samme kreftfremkallende kategori som bly, eksos og kloroform, skriver CNN. Foto: SCANPIX
SOM BLY: Organisasjonen lister nå bruk av mobiltelefon i samme kreftfremkallende kategori som bly, eksos og kloroform, skriver CNN. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bruk av mobiltelefoner og annen trådløs kommunikasjon kan være kreftfremkallende, ifølge forskning fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Les pressemeldingen fra International Agency for Research on Cancer (IARC)!

Som bly og eksos Organisasjonen lister nå bruk av mobiltelefon i samme kreftfremkallende kategori som bly, eksos og kloroform, skriver CNN. En gruppe med 31 forskere fra 14 land har vedtatt dette etter å ha undersøkt ett dusin studier. Forskergruppen fant bevis for å kategorisere eksponering av mobilbruk som «mulig kreftfremkallende for mennesker».

«Dette betyr at man for øybelikket ikke har langvarige nok studier til å konkludere endelig om stråling fra mobiltelefoner er trygt, men at man har nok data til å si at det finnnes en mulig sammenheng som forbrukerne bør advares mot», skriver CNN. - Det største problemet er at vi vet at det tar flere tiår med eksponering før vi ser resultatet i miljøet, sier Dr. Keith Black fra Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles til CNN.

- Som å koke hjerne Strålingen som kommer fra mobiltelefoner blir kalt ikke-ioniserende stråling. Ikke-ioniserende stråling er elektromagnetisk stråling som ikke har nok energi til å slå bort elektroner fra atomene den treffer og danne frie ioner. Den er ikke like sterk som røntgen, men ligner mer på en veldig svak mikrobølgeovn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer