WHO: - Våkn opp!

WHO advarer om at pandemien er i en kritisk fase.

WHO: Det globale smittetallet øker til tross for at vi har levd med pandemien i over ett år. Det bekymrer WHO. Foto: Reuters / NTB.
WHO: Det globale smittetallet øker til tross for at vi har levd med pandemien i over ett år. Det bekymrer WHO. Foto: Reuters / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka er det registrert 4,4 millioner coronatilfeller på verdensbasis.

For fjerde uka på rad øker antallet dødsfall i flere land, mens antall smittetilfeller øker for sjuende uka på rad på verdensbasis.

- Våkn opp!

GJENÅPNING: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det vil være et sjansespill å gjøre store lettelser i coronatiltakene nå. Vis mer

Det bekymrer WHO, som nå ber folk om å «våkne opp».

- Dette er ikke en situasjon vi ønsker å være i 16 måneder inn i en pandemi, når vi har velprøvde coronatiltak. Det er nå på tide at alle våkner opp for å se hva vi trenger å gjøre, sier Maria Van Kerkhove i WHO ifølge CNN.

Sverige: Verre enn andre bølge

Smittespredningen øker nå i flere land, blant annet Sverige.

Med 625 nye daglige smittetilfeller per én million innbyggere er Sverige nå på et nivå som er nesten ti ganger høyere enn i Finland.

Samtidig er flere coronapasienter innlagt på intensiven i Sverige, enn under den andre bølgen, skriver Aftonbladet.

- I Sverige har vi dessverre fortsatt økning. Vi får se hvor denne uka her er på vei. Men det er definitivt høy smittespredning og ikke noe tydelig tegn på at ting avtar, sier Tegnell til avisa.

Smitteøkning

Mandag gikk India forbi Brasil som landet med nest høyeste antallet smittetilfeller globalt, etter å ha registrert 168 000 nye smittede på en dag.

India har imidlertid langt flere innbyggere enn Brasil - og regnet per million innbyggere er smittesituasjonen fortsatt langt mer dyster i Brasil.

EKSTAORDINÆRT: Immunolog Antony Fauci gikk igjennom data om vaksineringen mot coronaviruset, og kommenterte det han omtalte var «ekstaordinære» resultater. Video: AP / NTB Vis mer

Landet har registrert over 63 000 coronasmittede per million innbyggere, mot 9755 smittede per million i India.

Tsjekkia med noe under 11 millioner innbyggere har registrert 147.000 smittede per million innbyggere, og USA med 332 millioner innbyggere har registrert 96.000, ifølge Worldometers oversikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer