WHO bekymret for høye norske dødstall

Helsedirektøren vurderer å be om hjelp om to uker. Avviser at Norge har takket nei til eksperthjelp.

AVVISER VG-SAK: Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og helsedirektør Bjørn Inge Larsen i Helsedirektoratet. Foto: Berit Roald / Scanpix
AVVISER VG-SAK: Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og helsedirektør Bjørn Inge Larsen i Helsedirektoratet. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): I dag melder VG at Norge takket nei til en forespørsel om hjelp fra Verdens helseorganisasjon (WHO) rundt kartleggingen av det relativt høye antallet svineinfluensa-dødsfall i her til lands.Det avvises nå av helsedirektør Bjørn Inge Larsen og helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen.

Skrev brev- Den saken er feil, det er vi som først tok kontakt med pandemiansvarlig i WHO, Keiji Fukuda. Vi har ikke takket nei til noe fra WHO og de har heller ikke avvist å stille med noe, sier helsedirektør Bjørn Inge Larsen til Dagbladet i dag.

I forbindelse med bestilling av nye vaksiner fra legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline, skrev helseminister Strøm-Erichsen følgende:

«Influensapandemien sprer seg nå raskt gjennom landet og tettbebodde strøk har til nå blitt hardest rammet. Sammenlignet med andre europeiske land har vi en høyere dødsrate, til den grad at WHO har uttrykt bekymring og har tatt kontakt med våre helsemyndigheter for å tilby assistanse», heter det i brevet ifølge VG.

Deretter siteres helseministeren av VG på at Norge har avvist å motta assistanse fra WHO.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer