Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

WHO beskyldte grekere for å smitte seg selv med HIV

Men så kom beklagelsen: - En skrivefeil.

 ØKER:  Ifølge tall fra Hellenic Center for Disease Control & Prevention har det vært nesten en tidobling i antall HIV-positive i Hellas, skriver engelske Sky News - fra 3,9 tilfeller for hver 100 000 i 2003, til 10,9 tilfeller i 2012. Foto: AP Photo / Petros Giannakouris / NTB Scanpix
ØKER: Ifølge tall fra Hellenic Center for Disease Control & Prevention har det vært nesten en tidobling i antall HIV-positive i Hellas, skriver engelske Sky News - fra 3,9 tilfeller for hver 100 000 i 2003, til 10,9 tilfeller i 2012. Foto: AP Photo / Petros Giannakouris / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en ny rapport fra Verdens helseorganisasjon (WHO) hevdet organisasjonen at halvparten av alle nye HIV-smittede personer hadde selv sørget for å få seg smittet.

- Antallet HIV-smittede og heroinbruken har økt betydelig. Om lag halvparten av nye HIV-infeksjoner er selvforskyldt, for at folk skal kunne motta ytelser på  å sette folk i stand til å motta ytelser på 700 euro per måned, og for å raskere bli tatt opp i substitusjonsprogrammer, sto det i WHO-rapporten.

Skyldte på velferdsstaten Nyheten om hvor langt grekere er villige til å gå for å få økonomisk hjelp spredde seg som ild i tørt gress - og fikk mange til å reagere.

I USA fikk det konservative kommentatorer som Rush Limbaugh til å skylde på velferdsstaten.

- Nå ser man hva velferdsstaten gjør mot folk, sa Limbaugh i kjølevannet av nyheten, ifølge NY Times.

I dag har WHO gått offentlig ut og sagt at det som står i rapporten er feil. Selv skylder de på en skrivefeil.

- Skrivefeil i WHO-rapporten. Folk infiserer ikke seg selv med HIV i Hellas for å få fordelere. Pressemelding fra WHO kommer snart, skrev organisasjonens pressetalsmann, Gregory Härtl, på Twitter tidligere i dag.

- Beklager I pressemeldingen beklager WHO for skrivefeilen.

- WHO ser at det ikke finnes bevis som kan underbygge en påstand om at folk infisererer seg selv med HIV, bortsett fra noen få tilfeller. Uttalelsen var en konsekvens av en feil i redigeringen av rapporten, og det beklager WHO, skriver organisasjonen.

Ifølge tall fra Hellenic Center for Disease Control & Prevention har det vært nesten en tredobling i antall HIV-positive i Hellas, skriver engelske Sky News - fra 3,9 tilfeller for hver 100 000 i 2003, til 10,9 tilfeller i 2012.

I fjor var det 1180 nye tilfeller av HIV i Hellas, mot 434 i 2003.