WHO: Ebola-epidemien er en internasjonal helsekatastrofe

- En koordinert internasjonal reaksjon er nødvendig.

SMITTET: Helsearbeidere løfter en ebola-smittet spansk prest inn i en ambulanse i Madrid i går, torsdag. Nesten 1000 mennesker har mistet livet etter å ha blitt smittet av viruset, og WHO går i dag ut og erklærer utbruddet som en internasjonal helsekatastrofe. Foto: Ministry of Defence/Reuters/Scanpix
SMITTET: Helsearbeidere løfter en ebola-smittet spansk prest inn i en ambulanse i Madrid i går, torsdag. Nesten 1000 mennesker har mistet livet etter å ha blitt smittet av viruset, og WHO går i dag ut og erklærer utbruddet som en internasjonal helsekatastrofe. Foto: Ministry of Defence/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Verdens helseorganisasjon (WHO) går i dag ut og erklære ebola-utbruddet i Vest-Afrika som en internasjonal helsekatastrofe.

Det melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

- En koordinert internasjonal reaksjon er nødvendig for å stoppe og slå tilbake den internasjonale spredningen av ebolaviruset, heter det i en uttalelse fra WHO.

Svært dødelig Ebolautbruddet er det verste i Vest-Afrika noen sinne. Så langt har nesten 1000 mennesker mistet livet i Sierra Leone, Guinea, Liberia og Nigeria, ifølge WHO, og fortsatt står helsemyndighetene uten en kur mot det dødelige viruset.

- Det er en av de mest dødelige sykdommene vi kjenner i dag. Her i Monrovia, hvor jeg jobber, så dør 90 prosent av dem som blir smittet, sier nødhjelpskoordinator Lindis Hurum hos Leger uten grenser til Dagbladet.

WHO oppgir at de tidlige neste uke vil innkalle et panel av medisinske eksperter for å undersøke bruken av eksperimentell behandling av viruset.

Nekter gå på jobb Ebola-utbruddet startet i Guinea i februar, og beskrives som spesielt aggressivt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer