WHO-ekspert om Europas lockdown: - Selvskading

WHOs virusekspert mener nedstengning av samfunnet er unødvendig. Norsk ekspert er uenig.

EKSPERT: Bruce Aylward i WHO mener Europas tiltak er feil i kampen mot Coronaviruset. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB Scanpix
EKSPERT: Bruce Aylward i WHO mener Europas tiltak er feil i kampen mot Coronaviruset. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stengte helsetjenester, restauranter og puber, idrettsarrangementer uten publikum, hytteforbud og restriksjoner på bruk av kollektivtransport. Dette er bare noen få av tiltakene som har blitt innført i forsøk på å begrense spredningen av coronaviruset rundt omkring i Europa.

Debatten om hvilke tiltak som bør iverksettes, om de kommer for seint og om det ikke bør strammes enda hardere til, har gått som ild i tørt gress. Nå kaster også WHOs virusekspert Bruce Aylward på, skriver danske POV.

Aylward går hardt ut og omtaler Europas respons på epidemien som selvskading. Han mener samfunnet ikke bør stenges ned. Tvert imot viser han til Kina, Singapore og Sør-Korea, hvor man isolerer de syke og deres nærmeste til alle symptomer og smittefare er over.

Dette er ifølge viruseksperten det eneste som vil fungere.

I et intervju med POV påpeker han at det er begrenset hvor lenge de europeiske landene, deres økonomi og befolkningen holder ut med de nåværende restriksjonene.

- Mister kontrollen

Med erfaring fra håndtering av blant annet SARS, Ebola og Zika-viruset, har Aylward god kunnskap om liknende situasjoner som den verden nå står overfor med Coronaviruset. Han har også ledet WHOs team i Kina i forbindelse med den pågående epidemien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer