Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-WHO gir gale råd om SARS

Canadas statsminister Jean Chretien sier Verdens helseorganisasjon (WHO) trekker feil konklusjoner når folk blir rådet til ikke å reise til Toronto på grunn av SARS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å illustrere poenget sitt sa Chretien i dag at han vil overnatte i Toronto fra mandag til tirsdag, og flytte tirsdagens regjeringsmøte til den SARS-rammede byen.

16 mennesker har hittil dødd av lungesykdommen i Toronto, som er det eneste stedet utenfor Asia der det er registrert SARS-dødsfall.

- Toronto er en trygg by, sa Chretien, som til nå har holdt en lav profil i SARS-saken.

Fredag sa WHO at reiseadvarselen mot Toronto som ble utstedt onsdag, ikke vil bli opphevet. Det var WHOs generaldirektør Gro Harlem Brundtland selv som sa til Canadas helseminister Anne McClellan i en telefonsamtale at advarselen ikke ville bli opphevet.

- Generaldirektøren sa til ministeren at det ikke blir noen opphevelse av advarselen, basert på den informasjonen vi har, sa WHOs talskvinne Christine McNab i dag.

Canada kritiserte torsdag WHO for å ha utstedt advarselen på politisk grunnlag, og insisterte på at SARS-epidemien var under kontroll i byen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media