WHO hyller Sverige

WHO-topp Michael Ryan hyller Sverige for håndteringen av Covid-19. Han mener at vi kan lære noen lekser av svenskene.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag ettermiddag ble Sverige hyllet for sin håndtering av spredningen av coronaviruset under Verdens helseorganisasjons (WHO) daglige pressekonferanse. WHO-topp Michael Ryan mener at Sverige kan lære oss flere lekser.

- Dersom vi nå er på vei til å oppnå den nye normalen, så mener jeg at Sverige på mange måter representerer en framtidig modell for hvordan vi kan gå tilbake til samfunn som ikke er helt nedstengt.

Tilpasset hverdag

Ryan sier at samfunn sannsynligvis må tilpasse seg en hverdag hvor vi kan være sosiale til tross for at trusselen fra coronaviruset fortsatt er til stede.

- Vi må være oppmerksomme på at viruset fortsatt er til stede, og at individer, familier og samfunn må gjøre sitt ytterste for å hindre smittespredning. Det kan bety at vi må tilpasse hvordan vi lever livene våre.

- Jeg mener at man i Sverige i realtid ser på hvordan dette kan gjennomføres. Så jeg tror at våre kolleger i Sverige kan lære oss noen lekser.

Forsvarer Sverige

Sverige har fått mye oppmerksomhet for å ikke ha iverksatt like inngripende tiltak som for eksempel Norge. Kontrastene har vært enda større til andre land, som har innført portforbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer