Coronaviruset:

WHO innrømmer: Kan smitte mer

Over 200 forskere kom med advarsel. Nå anerkjenner WHO de nye bevisene.

STUDIER: David Haymann fra Global Health Programme med siste nytt om luftbåren smitte. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et åpent brev har over 200 forskere advart Verdens helseorganisasjon (WHO) om coronavirusets smittsomhet via luft. Forskerne mener luftbåren smitte har blitt undervurdert.

Dette til tross for at WHO mente at det ikke er grunn til å hevde at luftsmitte er en sentral smittemåte for Covid-19. Overfor Reuters bekreftet WHO-talsmann Tarik Jasarevic at de var gjort oppmerksomme på brevet, og ville undersøke innholdet sammen med sine eksperter.

Et par dager seinere anerkjenner WHO bevisene for at viruset sprer seg mer i lufta enn tidligere antydet, skriver The Guardian.

WHO svarer

Benedetta Allegranzi, WHOs tekniske leder for smitteforhindring og kontroll, sa tirsdag under en pressekonferanse at det har dukket opp bevis for dette.

- Vi erkjenner at det har dukket opp bevis på dette feltet, som det har i alle andre felt angående covid-19-viruset og pandemien, og derfor mener vi at vi må være åpne for disse bevisene og forstå dets implikasjoner vedrørende overføringsmåtene og forholdsreglene som må tas, sier Alleganzi.

Sjansen for luftsmitte i offentlige omgivelser, spesielt i spesifikke forhold, overfylte, lukkede og dårlig ventilerte omgivelser kan ikke utelukkes, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer